Gå til sidens hovedinnhold

Her blir Damon lurt

Slik går det når Matt Damon leter etter masseødleggelsesvåpen.

(SIDE2:) I 2003 fikk Richard «Monty» Gonzalez og hans militære enhet i oppdrag å finne masseødeleggelsesvåpen i Irak. Gonzalez og hans menn skulle assistere CIA i oppgaven og utgangspunktet som ledet til invasjonen av Irak.

Mer fra Side2.no: Besøk forsiden

Basert på dokumentar
Men under arbeidet begynte Gonzalez å stusse. For det var vitterlig få spor etter et slikt våpensystem. Dermed begynte klokken å tikke mot ham.

I 2006 skrev journalisten Rajiv Chandrasekaran i Washington Post dokumentarboken «Imperial Life in the Emerald City».

Og det er ut fra denne at «Bourne»-regissør Paul Greengrass har bygget filmen «The Green Zone» som har premiere 12. mars.

Bourne i Irak
Filmen, som gjenforener det suksessrike «Jason Bourne»-teamet Matt Damon og Greengrass, er allerede blitt døpt en Bourne i Irak. Men for Greengrass hadde det virkelige politiske budskapet mye å si da han bestemte seg for å lage actionfilm over et høyst aktuelt tema. Greengrass, som også skapte «United 93», kort tid etter terrorhandlingene 11. september, er ikke redd for å stikke håndet inn i vepsebolet.

Stand-in for Bagdad og den såkalte grønne sonen, eller den internasjonale sonen, er Marokko og Spania. Manuset er ved halvt norske Brian Helgeland.

Greg Kinnear spiller CIA-agenten som etter hvert oppfatter Matt Damons soldat, i filmen kalt Roy Miller, som mer en fiende enn en samarbeidspartner.

SE EKSKLUSIVT KLIPP FRA THE GREEN ZONE

HTML EMBED
video_embed(13001,1);

Kommentarer til denne saken