Gå til sidens hovedinnhold

- Måtte ikke redde Statskonsult

Elendige resultater var som ventet i departementet.

I NA24 tirsdag hevdet Høyre at Statskonsults svake resultater skyldes at selskapet ikke klarer seg i konkurransen. Les saken her.

NA24 - din næringslivsavis

- Det viser at de ikke klarte den konkurransen de har blitt utsatt for. De fikk jo en del kapital for å klare seg. Det har vel ikke fungert og regjeringens svar har er å gjøre Statskonsult om til en etat igjen. Det er for defensivt og de burde i stedet ha satt kniven på strupen og gjort dem mer konkurransedyktig, sa Høyres Bent Høie.

Slår tilbake
Statssekretær Wenche Lyngholm i Fornyings- og administrasjonsdepartementet er sterkt uenig i beskrivelsen av å legge Statskonsult inn i det nye direktoratet, som er redningsaksjon av selskapet.

- Statskonsult som selskap har utviklet seg slik Bondevik-regjeringen la opp til, sier Lyngholm.

Og fortsetter:

- Det å si at dette er redningsaksjon for Statskonsult er bare tull, sier Lyngholm.

Vil ha eget kompetansemiljø
Hun sier videre til NA24 at årsaken til endringen er at departementet ønsket et eget kompetansemiljø.

- Det er jo på ingen måte et konsulentselskap som operer i markedet som vi trenger for å gjøre endringer i offentlig sektor, sier Lungholm, og legger til at departementet ønsker skape et eget kompetansesenter for trender, IT-utvikling og andre større langsiktige spørsmål.

- Vi trenger et verktøy inhouse, sier Lyngholm.

Det nye direktoratet som nå er opprettet består av Statskonsult, og vil slås sammen med miljøet rundt Norge.no og ehandelssekretariatet.

Reklame

Kurs: Dette må du vite om bobler