Gå til sidens hovedinnhold

Måtte utlyse stilling på nytt

Nå er det to kvinner på listen over dem som vil bli Norges neste pressegeneral.

Opprinnelig gikk søknadsfristen ut i begynnelsen av mars, men fristen ble forlenget på grunn av etternølere.

- Var dere ikke fornøyd med de søknadene dere mottok i forrige runde?

- Etter søknadsfristen kom det inn søknader som styret mente vi likevel burde vurdere. På dette grunnlag valgte vi å utvide søknadsfristen slik at dette også var åpent for andre, forteller Arne Blix, styreleder Norsk Presseforbund, til Nettavisen NA24.

Norsk Presseforbunds generalsekretær, Per Edgar Kokkvold, slutter i sin stilling 30. august.

Redaktører vil ta over

Karen Eldbjørg Toven, Carsten Bleness, Kjersti Løken Stavrum og Hans Hjellemo er alle nye søkere på listen etter at søknadsfristen ble utvidet.

Toven driver i dag sitt eget PR-byrå og har vært nestleder i NTBs samfunnsavdeling. Hun har også vært direktør i Magasin- og Ukepresseforeningen og Norges Taxiforbund.

Hamarmannen Carsten Bleness er kanskje først og fremst kjent som redaktør i Dagsavisen fra 2005 til 2009. Han har også en lengre periode i Aftenposten bak seg. I perioden 1985 til 1987 var han redaktør i Radio Klassekampen. Han var også flere år i NRK-radio. Bleness startet sitt yrkesaktive liv som sjømann.

Kjersti Løken Stavrum har også jobbet mange år i Aftenposten. Hun var redaktør for aftenutgaven Aften og featureredaktør i avisen. Løken Stavrum har også vært leder av Oslo redaktørforening. I perioden 2001 til 2004 var hun redaktør for ukebladet KK. Hun ble i 2003 kåret til Årets kvinnelige medieleder. Den tidligere redaktøren er i dag ansatt i Næringslivets Hovedorganisasjon.

Hjellemo husker kanskje mange som redaktør i fagbladet Kampanje. Han har vært journalist i Dagens Næringsliv og infotopp i NRK. Han jobber i dag som informasjonsrådgiver.

Den yngste på listen

Fra før har Thorbjørn Johan Gaarder, Parwana Akhtari, Geir Arne Bore og Alf Bjarne Johnsen søkt stillingen. Akhtari er den yngste blant søkerne. Han er 29 år og jobber i dag som finansrådgiver.

Per Edgar Kokkvold har siden 1996 vært generalsekretær i Norsk Presseforbund. Han har tidligere vært leder for Pressens Faglige Utvalg–PFU.

Kjersti Løken Stavrum er gift med redaktør i Nettavisen, Gunnar Stavrum.

Reklame

Enormt salg på alt du trenger til løping

Kommentarer til denne saken