(SIDE2): Matthew Williams kolleksjon for Lindex lanseres i dag, 4. oktober. 10% av salgsinntektene vil gå til Kreftforeningens Rosa sløyfe-kampanje i kampen mot brystkreft.

Den britiske designeren har skapt en en kolleksjon som preges av mønstre, utsmykninger og kaleidoskopiske farger - helt i tråd med hans egen estetiske signatur.

Matthew Williamson er utdannet ved det prestisjetunge Central Saint Martins College i London og viste sin første kolleksjon, som fikk braksuksess, i 1997.

- Skjønner ikke greia
Side2 møtte Williamson i Stockholm på pressetur arrangert av klesmerket, og han hadde stor tro på at skandinaverne fint skulle klare å mikse mønstrede plagg inn i sine kanskje minimalistiske garderober.

- Kolleksjonen har en rekke baseplagg, som er enkle å bruke. Jeg har spesielt tro på at kåpene vil slå godt an i Norge, sier han.

Når det kommer til stylingen av kolleksjonen synes han det viktigste uansett er å bære ethvert plagg men selvtillit. Men det er én ting han ikke kan fordra;

- Det er noe med joggesko når man ikke er på treningssenteret. Jeg har sett at det har vært en trend, men jeg skjønner det ikke, sier Williamson til Side2.

Mer fra Side2.no: Sjekk forsiden nå

- Jeg skjønner at det er praktisk, men joggesko til pene antrekk eller til dress?! Selvfølgelig er joggesko greit om du skal på trening, og har på deg joggebukse, men det er også de eneste gangene det er greit å ha på seg joggesko, sier han.

Han peker også på at jo eldre man blir, jo mindre passende er det å gå med joggesko.

- Men joggesko med innebygde wedges er nesten enda verre. Det ser ut som om man holder på brekke anklene når man går med dem, sier han.

Det ultimate festantrekket?
En annet stylingtips han har å komme med for sin egen kolleksjon er å forsøke å blande sammen tre farger i ett antrekk.

- Ha gjerne en miks av kjølige og varme toner. Da blir antrekket mer spennende. Pass likevel på at tonene går sammen. For eksempel er forskjellige varianter av rosa sammen med marineblått alltid pent, sier han.

Når det kommer til aftenkjoler, så har han et tips som han har hentet inn fra sin gode venninne Sienna Miller.

- På min nye nettside har jeg en seksjon som heter «håndplukket». Jeg har spurt noen av mine venner om å sette sammen noen favorittplagg, og Sienna har plukket ut en vakker maxikjole som hun har satt sammen med et overdådig smykke og en pelsstola. I mine øyne ville dette vært en perfekt kveldslook, sier han.

Side2s moteredaktør Line Kirkhus har også noen tanker om hvordan du kan style plaggene i kolleksjonen. Se video:

HTML EMBED