(SIDE2): I går, 1. februar, ble dagligvareprodusentenes produktflopper kastet ut av butikkhyllene, og matprodusenter som Gilde, Stabburet, Nidar og Prior lanserte hundrevis av nye dagligvarer for norske forbrukere.

Nortura
PRIOR
Stadig flere måltider inneholder lysere kjøtt. I år introduserer Prior nye produkter av kyllingfileter, og de lanserer Supergrill - som er grillede kyllingvinger, kyllinglår og kyllingklubber.

Dette er de fire nye filetvariantene; Prior Kyllingfilet Taco, Prior Kyllingfilet Salt & Pepper, Prior Filetstrimler av kylling og Prior Tynnskåret kyllingfilet.

Maiskylling er en kylling som er fôret på mais, og som derfor er gulere i fargen og saftigere i kjøttet. Det lanseres også Som Hjemmelaget Ertesuppe.

Samtidig blir Lørdagskyllingen relansert.

- Det produktet vi kanskje har mest tro på denne vinteren er den ferske Lørdagskyllingen, dette er et produkt det knytter seg litt nostalgi og følelser til og som vi har god tro på, sier kommunikasjonssjef i Prior, Eli Strand.

Mer fra Side2.no: Sjekk forsiden nå

Gilde
Fra Gilde kommer det nye versjoner av Pizzafyll - pepperonimiks, skinke og kjøttdeig, og Håndstekte Kaker - kjøttkaker, biffkarbonader og elgkarbonader.

Stabburet
- For å avlaste husets pizzakokk kommer Stabburet nå med en pizza som både smaker og ser ut som hjemmelaget, nemlig Grandiosa Vår Hjemmelagde. Den nye firkantede pizzaen på 1,2 kilo har en tykk, luftig og saftig bunn med krydret mild tomatsaus. Toppingen består av kjøttdeig og masse ost, sier kommunikasjonsdirektør i Stabburet AS, Dag Olav Stokken.

LES MER: Er denne verdt 100 kroner?

Stabburet kommer nå med fire italienske fryste pastaretter fra Originale. De italienske pastarettene er toppet med biter av grønnsaker, kjøtt og spennende saus.

De fire variantene er Tagliatelle Bolognese med kjøttdeig, cherrytomater, grillet paprika, oregano og hvitløk. Penne Mozzarella med cherrytomater og spinat. Penne Paprika Pikante med grillet paprika og røykt skinke i ostesaus med chili. Tagliatelle Skinke med røykt skinke, brokkoli, artisjokk og soltørket tomat i ostesaus.

Noras Hjemmelaget Potetstappe, som du finner i frysedisken, inneholder poteter som er skrelt, kokt og stappet på vanlig måte.

LES OGSÅ:

I dag blir maten dyrere

De nye kostrådene:

Her er de nye kostrådene
- Dette er ikke slankeråd
- Rådene gjør deg syk

Flere nyheter:
- Stabburet Pai Mozzarella og tomat

- Big One Restaurante Premium Pepperoni

- Fun Light Jordbær Rabarbra

- Mors Hjemmelagde Flatbrød i ny design

- Nye varianter av Kikkoman: Kikkoman Soyasaus Sushi Sashimi og Kikkoman Glutenfri Soyasaus

- Diverse lanseringer og relanseringer på Idun Dressinger og Oljedressinger

- Dette er den største lanseringsbølgen for Stabburet noensinne. Denne gangen har vi mange gode nyheter, men om vi skal trekke fram noen må det være Grandiosa Vår Hjemmelagde og Nora Hjemmelaget Potetstappe. De har stort potensial. Det samme tror vi også om vår pastarettene fra Originale som har en kvalitet som lever opp til vår visjon om å tilby norske forbrukere befriende enkel matglede, sier kommunikasjonsdirektør Dag Olav Stokken.

Nidar
Godteriprodusenter Nidar kommer med fire nye produkter, Laban Salte Rockere, Stratos Sjokostriper, samt relanseringer av Crispo og Troika.

- Nordmenn veldig glad i melkesjokolade, og Stratos selger mye. Folk bruker over 700 millioner kroner på melkesjokolade i året. Så vi tror Stratos Sjokostripe kommer til å bli en stor hit. Et stort merke gir store salg, sier kommunikasjonsdirektør i Nidar, Robert Rønning.

- Laban Salte Rockere er seigmenn med smak av jordbærlakris, salt og salmiakk. Den hadde en vellykket førpremiere gjennom Deli de Luca. Vi har særlig tro på de to nye produktene. Relanseringene er allerede bestselgere, sier han.

Kraft Foods
Lanserer Walters no. 156 - med chili, og to nye Freia Premium varianter av mørk sjokolade:

- Mørk sjokolade & Mousse
- Mørk sjokolade & Mandel

- Mørk sjokolade er sterkt voksende i det norske markedet nå, sier kommunikasjonsansvarlig Anne Grete Ellingsen.

NonStop Mini posen og Sagnomsuste Biter i pose, forsvinner ut av markedet.

Danone
- Fordi nordmenn er glade i syrnet melk, har vi utviklet syrnet melk spesielt for Norge. På den måten håper vi å bidra til å gi forbrukerne den valgfriheten de ønsker med både nye spennende smaker, sier Frida Keane Kommunikasjonssjef i Danone i Norden, som produserer Activia.

Activia syrnet melk vil nå være å finne i smakene mango, blåbær og jordbær/kiwi. Activia syrnet melk inneholder Acti Regularis som finnes i hele Activia-serien.

Starbucks
Starbucks lanserer i dag sine drikkeklare kaffedrikker, Starbucks Iced Latte, i samtlige dagligvarekjeder samt kiosker i Norge. Starbucks Iced Latte er friske, drikkeklare kaffedrikker laget av Starbucks-kaffe og frisk melk.

Lanseringen er et ledd i Starbucks’ satsing på målrettet internasjonal vekst i nøkkelmarkeder, og gir varemerket mulighet til å tilby forbrukerne en Starbucks-opplevelse også utenfor kafeene.

– Vi så muligheten til å endre markedet for drikkeklare kaffedrikker i Skandinavia gjennom de vellykkede lanseringene av drikkeklare kaffedrikker i Nord-Amerika, Asia og Europa. Vi er stolte over å kunne tilby våre drikkeklare kaffedrikker til norske forbrukere sammen med Arla Foods, sier Rich DePencier, viseadministrerende direktør i Starbucks Global Consumer Products International.Q-Meieriene

Q Skyr har hatt stor suksess. Nå kommer den også med musli, og den finnes i to forskjellige smaker - jordbær og skogsbær. I tillegg lanseres Q SjokoShake.

- Vi er overveldet over hvor mye omtale Q Skyr får på fitness- og kostholdsblogger, og i mange forskjellige typer diskusjonsforum, sier produktsjef Linda Forstrønen.

- Det er veldig hyggelig å se alle forbrukerne som skryter både av det høye proteininnholdet og at Q Skyr smaker veldig godt.

Tine
Den største nyheten fra Tine er en helt ny Norvegia. Den kommer med mer smak, rett og slett. Den kommer i to formater, en på 830 gram, og en 20-pakning.

- Vi har store forventninger til den, håper at den blir en ny hverdagsost med lik linje på den gamle Norvegiaen. Vi ser at revet ost er et segment i stor vekst, og her lanserer vi vellagret Jarlsberg og Mozarella. Igjen en ost med mere smak. Kan brukes på pizza og gratenger, sier konserdirektør Hege Holter Brekke.

I Nå-serien lanseres en minipizza, slik at alle i familien kan lage pizza med sitt eget valgfrie fyll.

Nå Vaffelrøre, relanseres med større beger.

- Tine Iskaffe Brasil er også ny. Vi hadde den i sommer, og den solgte veldig bra. Det er en trippel espresso med rund og god smak, som vi nå lanserer i dagligvare, sier Brekke.