Gå til sidens hovedinnhold

Maurstad ut av Vildanden

Årsaken er kunstnerisk uenighet om konsept og manus som er oppstått i produksjonen.

(SIDE2): Det er Riksteatret selv som informerer om rollebyttet i en pressemelding.

Toralv Maurstad og Beate Eriksen går ut av Riksteatrets oppsetning av Vildanden og erstattes av Sverre Bentzen og Mia Gundersen.

- Lei for dette
- Vi foretar endringer på rollelisten i Vildanden på grunn av en kunstnerisk uenighet som er oppstått i produksjonen, sier teatersjef Ellen Horn. Etter det Side2 forstår handler dette om selve konseptet og selve manusbearbeidelsen.

- Jeg er lei for dette, men tilfreds med at vi har fått to så gode erstattere på plass i løpet av kort tid.

Sverre Bentzen overtar rollen som Gamle Ekdal, og Mia Gundersen går inn i rollen som Fru Sørbye. Ellers medvirker Jan Gunnar Røise, Mari Maurstad, Hilde Stensland, Per Egil Aske, Joachim Calmeyer, Tov Sletta og Even Rasmussen.

Ikke endelig ja
Toralv Maurstad sier til Dagbladet at han ikke hadde takket endelig ja, fordi han ville takke ja til å spille Ekdahl først når han fikk se bearbeidelsen. Den var han altså ikke enig i.

Informasjonssjef Mette Hægeland Blom sier til Side2 at det er solgt noen tusen billetter til «Vildanden» som skal ha premiere i slutten av august. Det blir ikke anledning til å bytte inn billettene selv om Maurstad og Eriksen ikke lenger er med.

Regissør er fremdeles Stein Winge.

Les også: Her er dokumentet som frikjenner Maurstad

- Det er ikke riktig at legeerklæringen var utløpt, sier skuespilleren til Nettavisen. Skuespilleren ble fratatt førerkortet ved en feil.

Reklame

Pørni slår alle rekorder - her ser du serien gratis

Kommentarer til denne saken