Max Hermansen skulle etter etter planen vende tilbake til lærerjobben kommende uke.

Pegida-talsmannen skulle jobbe som lærer i samfunnsfag og historie i Kuben Yrkesarena.

Les også: Nå skal Max Hermansen undervise igjen

Nå er det imidlertid klart at han skal ut i en måneds permisjon.

- Jeg vet ikke hva som kommer til å skje om en måned. Jeg ønsker å fortsette som lærer, og jeg vil gjerne tilbake i jobben om en måned, sier Max Hermansen til Nettavisen.

Hermansen vet ikke hvorfor han har fått permisjon i en måned.

- Jeg tror det har med sikkerheten min å gjøre, og at det har vært utrolig mye støy i forbindelse med at jeg skal begynne som lærer på skolen. Det er en del der ute som tror at jeg er rasist, og ikke er opptatt av humanismen. Rektor har fått veldig mange meldinger i løpet av dagen, sier han.

Les også: - Det er Max Hermansen som ikke er integrert

Delte nyheten på Facebook

Hermansen delte selv nyheten på sin Facebook-side.

- Permisjon i en måned fra lærerjobben. Det er resultatet etter ganske mye frem og tilbake i dag, skriver Hermansen og utdyper:

- Skolen finner det sikkerhetsmessig og ellers så vanskelig, at jeg fikk dette tilbudet. Blant annet var det nok det at jeg uttalte at jeg ikke ville gå som en sau til slaktebenken om jeg ble angrepet, men forsvare meg innenfor nødvergeparagrafen, som gjorde at permisjonen ble gitt.

Hermansen sier til Nettavisen at han er skuffet over hvordan uttalelsene om selvforsvar har blitt videreformidlet og forstått.

- Jeg ønsker jo ikke å skade noen, men hvis noen angriper meg så vil jeg forsvare meg. Det er snakk om rent nødverge, sier Hermansen.

Like etter Facebook-meldingen om permisjonen, la Hermansen ut en Facebook-melding der han ber foreldre ta forholdsregler hvis datteren deres skal gå på en skole med det Hermansen kaller SUMMere (Sinte Unge Muslimske Menn).

- Angrer du på at du har gått så hardt ut? Har det ikke kostet for mye å ytre det du har gjort?

- Men tror du ikke at mange vil føle seg truffet av din beskrivelse av «Sinte Unge Muslimske Menn»?

- Hvis de gjør det så er de vel SUMMere da, svarer Hermansen og påpeker at ikke alle muslimske gutter er slik.

-Senest i går møtte jeg en tidligere elev med pakistansk bakgrunn, en jeg betrakter som en personlig venn, som fortalte at han hadde fått jobb. Det gledet mitt hjerte, sier Hermansen.

- Nei, jeg angrer bare på at jeg ikke startet tidligere med Pegida, og at jeg ikke har jobbet hardere og lengre med å fortelle hvilke problemer det fører med seg at det har kommet 200.000 muslimer til Norge

- Ser ikke konflikt

Da Nettavisen møtte Hermansen tidligere denne uka, bekreftet Pegida-talsmannen sine holdninger overfor muslimer, men hevdet at det ikke skulle gå utover lærerjobben.

- Jeg ser ikke at det skal være noen konflikt. Jeg har min grunnlovsfestede rett til å bruke min ytringsfrihet. Samtidig er jeg lærer og må opptre profesjonelt som lærer. Men de tingene må det være lov å kombinere, uttalte han.

Konflikt med elever

Max Hermansen virket som lærer på Kuben videregående og Etterstad videregående fram til oktober 2014, men havnet i konflikt med elever på grunn av sine ytringer om islam og muslimer. Han valgte å sykemelde seg fordi han følte seg utrygg.

Fra elevhold ble det hevdet at Hermansen utviste manglende respekt for andres tro. Hermansen fikk etter bråket på Kuben og Etterstad en formell advarsel, en såkalt tjenestepåtale, fra Utdanningsetaten. Grunnlaget for advarselen var at han skulle ha opptrådt provoserende og krenkende overfor muslimske elever på måten han omtalte muslimer, islam og profeten Muhammed på.

Hermansen mener grunnlaget for tjenestepåtalen er feil og har klaget den inn. Anken er fortsatt til behandling. Han holder fast ved at det var ytringer han har kommet med som privatperson - blant annet på Facebook som førte til bråket. Han har hele tiden hevdet at han som lærer har opptrådt profesjonelt.