(SIDE2): Den store norske krigsfilmen «Max Manus» har gjort sine siste opptak. I helgen slapp filmskaperne Espen Sandberg og Joachim Rønning den aller første sniktitten på den store norske julefilmen.

Siste nytt fra Side2: Sjekk forsiden akkurat nå!

SE DEN FØRSTE TEASEREN HER
(Artikkelen fortsetter under videoen)

HTML EMBED
video_embed(10721,1);

Filmen handler først og fremst om Max Manus og hans innsats under krigen i Oslo-gjengen. Og manusets utelatelse av enkelte personer og hendelser som Oslo-gjengen sto for, er allerede blitt kritisert.

Følger Max Manus
- Den følger først og fremst Max og er ikke en beretning om hele motstandsbevegelsen som sådan, sa produsent John M. Jacobsen til Side2 under innspillingen.

Aksel Hennie har beskrevet rollen som Max som en av de største han har gjort. Under innspillingen på Karl Johan sa han til Side2 at han følte hans jobb først og fremst var å vise Max som et menneske.

- Max Manus var krigshelt, men først og fremst var han 100 prosent menneske. Dette er klart en heltefilm, men også en film om mennesker i krig, sa Hennie. I sitt følge har han skuespillere som Christian Rubeck som Kolbein Lauring og Knut Joner som Gunnar Sønsteby.

- Han likner, det er noe med øynene, kunne Gunnar Sønsteby og hans kone, Anne-Karin, selv konstatere da de fikk se innspillingen av den store marsjscenen på Karl Johans gate fra beste utkikksplass.

SE MER:68 år skiller disse bildene

- Herregud, var jeg så ung!

Dyreste på lenge
«Max Manus» har et budsjett på over 50 millioner kroner, noe som er stort i norsk sammenheng. En god del av pengene har gått til å bygge opp igjen Oslo a la 1940.

Dessuten kunne Christian Rubeck som Kolbein Lauring fortelle Side2 at det ble en god del eksplosjoner og fart når norsk krigshistorie igjen skal berettes.

En ny krigsinteresse
«Max Manus» kommer kun ett år etter at halve Danmark har gått på kino for å se det danske motstandsdramet «Flammen og Citronen» med blant andre Mads Mikkelsen.

Filmen er den mest sette danske filmen noensinne.

SE VIDEO FRA INNSPILLINGEN PÅ KARL JOHAN

HTML EMBED
video_embed(10107,1);

36