(SIDE2:) – En virkelig utrolig film, skriver en av kjøperne av «Man of War» eller «Max Manus» på Amazon.co.uk.

Mer fra Side2. no: Besøk forsiden

Mens filmen går opp på kino enkelte steder fortsatt, har netthandelsiden solgt den en god stund på DVD og tilbakemeldingene er svært gode. 43 kjøpere har tatt seg bryet med å skrive hva de mener, noe som er et høyt tall i forhold til at «Max Manus» er en fremmedspråklig film.

– Rører
– Det har vært lenge siden en annen verdenskrig-film rørte meg så mye. Jeg tenker da på «Pianisten», skriver en som likte filmen. Mens en amerikansk titter noterer seg at av en eller annen «stupid grunn» har de som slapp filmen på DVD i USA og Storbritannia valgt å kalle gi den undertittelen «Man of War».

– De får den til å høres ut som en gung ho-actionfilm og dette er langt fra sannheten, skriver den amerikanske titteren som mener filmen bedre enn mange andre viser krigens konsekvenser.

Liker psykologien
Flere spør seg hvorfor filmen ikke kom på kino. Og britiske Raider fra North Yorkshire i England skriver at den kan måle seg med de beste britiske krigsfilmer.

Mange understreker at filmen er mer et psykologisk portrett enn en actionfilm. De er også fascinert av Oslo-gjengen.

De fleste som har skrevet sin mening om «Max Manus» på britiske Amazon har helt klart et forhold og en forkjærlighet for krigsfilmer. Og rangerer på den måten «Max Manus» blant de fremste av dem.

Ny krigsfilm
Aksel Hennie har for øvrig tatt på seg kamuflasjeuniformen igjen. Denne gang i den britiske krigsfilmen «The Age of Heroes» mot Sean Bean og Danny Dyer.

Innspillingen starter i Sirdal rett over påske.