Max Schultz
Plays Coltrane
Touché Music/MusikkLosen

Som 7- eller 8-åring, før han overhodet hadde begynt å spille gitar, fikk Max Schultz sin første store musikalske opplevelse. Hans mor spilte John Coltranes ”A Love Supreme” i heimen og det gjorde umiddelbart stort inntrykk.

Ti år seinere var han med den andre delen av opphavet på en jamsession der ”Live at Birdland” blei spilt over lydanlegget i pausa. En slik musikalsk energi hadde Schultz aldri hørt før og han løp mer eller mindre til nærmeste platesjappe og kjøpte plata samt ”Giant Steps”.

Coltrane og hans musikk har fulgt Schultz videre gjennom et spennende og allsidig musikalsk liv og da han fikk tilbud fra det skikkelige svenske plateselskapet Touché Music om å gjøre en innspilling etter eget ønske, så var det en enkel beslutning: Det måtte bli musikk av, om og for John Coltrane.

Når så Schultz fikk med seg førstevalgene Dan Berglund på bass, Bobo Stenson på piano og Magnus Öström på trommer, den første og siste viktige pilarer i Esbjörn Svensson Trio og Stenson intet mindre enn en legende med lang fartstid bl.a. sammen med Jan Garbarek, så skulle jo det meste ligge til rette for at dette måtte gå bra og det har det da også gjort.

Både på akustisk og elektrisk gitar er Schultz en meget uttrykksfull og følsom musikant som tydelig skjønner hva og hvor John Coltrane ville med musikken sin. Repertoaret er henta fra slutten av 50-tallet og fram til midten av 60-tallet med kjente låter som ”Naima” og ”Central Park West” og mindre spilte ting som ”Spiral” og ”Welcome”. I tillegg har Schultz skrevet to egne låter også, bl.a. ”Song for John”.

Dette har blitt en vakker og neddempet hyllest til en av jazzens aller største personligheter og viktigste stilskapere. Max Schultz markerer seg som en meget dyktig og inderlig musikant og bedre assistanse enn han får her, er det vanskelig å be om uansett hvor på kloden du befinner deg.

Les flere anmeldelser!