Etter at de lanserte østrogenfjernsyns­fenomenet FEM for tre år siden, har TVNorge i likestillingens navn besluttet å forsyne også norske menn med en egen TV-kanal.

- Den vil bli broren til FEM, sier informasjonskonsulent Merete Arnesen i TVNorge om nysatsingen.

Hun forsikrer at broren ikke skal være en dumpingplass for TVNorges restemiddager, men en selvstendig kvalitetskanal som skal bygge stein på stein.

Action, spenning og humor

- Til å begynne med, i hvert fall ut året, kjører vi stort sett innkjøpte serier. Etter hvert vil det bli naturlig å satse på egenproduksjoner à la dem vi har på FEM, men hvilket format disse vil ha og hvem som vil være involvert, er litt tidlig å si, opplyser Merete Arnesen overfor MANN.

Målgruppen er menn mellom 15 og 49, og action, spenning, humor og motor skal være noen av ingrediensene for å lokke oss inn. Fotball, derimot, vil fortsatt spille ingen trille i TVNorge-systemet.

- Vi ser at menns TV-konsum øker mest, og vil derfor møte den etterspørselen med mer maskulin underholdning. Ser vi bort fra sport, er det ikke mange tilbud rettet mot menn. Men MAX blir sannsynligvis Norges tøffeste TV-kanal, reklamerer adm.dir. i TVNorge, Harald Strømme.

Dette gleder vi oss til

Startskuddet går i dag, og her får du en oversikt over hva du kan forvente deg av de første månedene med MAX.

1. «Mad Men» har vunnet Golden Globe for beste dramaserie for hver av sine tre første sesonger, og per nå er det vel bare «True Blood» som er i samme hot-liga.

2. «Southland» ble omtalt av New York Post som den nye «The Wire» og det beste nye TV-showet i 2009. Ben McKenzie spiller en rookie-snut som sammen med de andre 9800 politifolkene i Los Angeles skal holde skiten borte fra englevingene.

3. De historisk bevisste kan glede seg over «Spartacus», en påkostet romerrike-serie med sterke skildringer av vold og sex fra en brutal epoke i verdenshistorien. Erin Cummings (til høyre) bidrar på yppigste og ypperste vis.

4. «Harsh reality»-serien «DEA» følger spesialagentene i jobben både blant gatedealere og store, internasjonale narkotikaligaer.

5. «Top Gear» regnes som det beste bilprogrammet av kjennere.

6. Den multiprisbelønnede serien «Breaking Bad» dreier seg rundt familiefaren Walter White, som etter en kreftdiagnose bestemmer seg for å gjøre alt for å sikre den økonomiske fremtiden til familien. Som å produsere og selge metamfetamin, for eksempel.

7. Jesse James er kanskje tullingen som var utro med poor white tattoo trash og dermed kasta bort Sandra Bullock, og han er kanskje tippoldebarnet til den kjente revolvermannen med samme navn (som han hevder), men han er også mannen bak «Monster Garage» — eller «Ekstrem kjøretøy-makeover», som vi kan kalle serien.

8. Conan O’Brien ble allerede i 2004 lovet å ta over The Tonight Show etter Jay Lenos planlagte abdikasjon som talkshowkonge i 2009. Det fikk han, men ble etter sju måneder skviset ut til fordel for et Leno-comeback. 8. november har Conan premiere i USA på sitt nye, etterlengtede talkshow, som vil bli å se på MAX.