(SIDE2:) - McDonalds i Storbritannia er svært forskjellig i forhold til den amerikanske modellen, sier kjendiskokken ifølge Telegraph.

Mer fra Side2.no: Besøk forsiden

Jamie Oliver nevner blant annet at i Storbritannia har ferdigmatkjeden fått bedre kvalitet på kjøttet, de bruker egg fra frittgående høns, og selger økologisk melk. Han understreker også at etikken, og gjenvinningen er blitt bedre.

- Jeg kan nesten ikke tro at jeg sier at McDonalds i Storbritannia har kommet langt, men faktisk så setter den mange andre restauranter og puber i skyggen, sier Oliver.

Kjemper mot junk
34-åringen er ikke bare kjent for sin suksess som TV-kokk, men jobber også med sitt «Food Revolution». En kampanje hvor han prøver å få skoler, og generelt verden, til å spise sunnere.

I 2005 lagde Oliver også «Jamie's School Dinners», hvor han kjempet mot ferdigmatkulturen i skolene. Han har også hevdet at myndighetenes kampanjer mot overvekt er mislykket.

Men tross tidligere slakt, gir han nå altså McDonalds skryt for at de har skjerpet sine vaner.