Gå til sidens hovedinnhold

Burgeren full av e-stoffer

Kyllingburgeren hos McDonald's er proppfull av tilsetningsstoffer.

(SIDE2): Pleier du å velge kyllingburgeren hos McDonald's for å være litt sunnere? Den er en skikkelig e-stoffbombe og full av tilsetningsstoffer, skriver den svenske avisen Aftonbladet fredag.

Siste nytt fra Side2: Sjekk forsiden akkurat nå!

- Så lite ekte råvarer og så mange tilsetningsstoffer bør få enhver konsument til å heve øyenbrynene, sier den svenske mateksperten Mats-Eric Nilsson.

I avisen har mateksperten sammenlignet innholdet i burgere i to av de vanligste hurtigmatkjedene i Sverige, som er Max og McDonald's. selv om førstnevnte kommer dårligst ut så er det nok av tilsetningsstoffer i maten fra McDonald's også.

Godkjente stoffer
McDonald's har 14 tillsetningsstofferi sin «Chicken tasty» og selv om alle tilsetningsstoffene er godkjent av mattilsynet så mener Nilsson at kjeden bør etterstrebe renere kjøtt også i kyllingburgeren.

- McDonald’s kyllingburger består bare av 52 prosent kylling og ligger veldig langt unna de «100 prosent rent kjøtt» som de ellers skryter av, sier Nilsson. Han har skrevet boken «Ekte vare om tilsetningsstoffer i maten»

Gjennom å kutte ned på rent kjøtt og fylle på med tilsetningsstoffer sparer matkjedene penger.

Sjekk innholdet i kyllingburgeren fra McDonald's

McDonald's Chicken Tasty

Brød: E472e, stabiliseringsmiddel (brukes for å påvirke produktets konsistens). E 300, antioksidasjonsmiddel (brukes for å hindre fett i å harskne og misfarges)

Kylling: E450, natriumkarbonater, bakepulver. E500, natriumkarbonater, surhetsregulerende. E461, stabiliseringsmiddel. E160c paprikaextrakt, guloransje, fargestoff. E100, kurkumin, gult fargestoff.

Emmentaler-ost: E331 natriumnitrat, antioksidasjonsmiddel. E200 sorbinsyra, konserveringsmiddel.

Saus: E415, fortykningsmiddel. E400, fortykningsmiddel. E202, konserveringsmiddel. E270, melkesyre, konserveringsmiddel.

I Norge selges ikke Chicken Tasty, i hvert fall ikke ennå. Kun BIG Tasty står på menyen, en hamburger av oksekjøtt.

På sine sider opplyser McDonald's Norge om at kjøttet de bruker til Chicken McNuggets TM og McChicken TM Premiere er renskåret kylling filet.

- Den høye kvaliteten og standarden er sikret gjennom streng kvalitetssjekk og inspeksjoner, står det på deres sider.

Er du fornøyd med Side2? Vi vil gjerne ha dine tilbakemeldinger. Klikk her!

Reklame

Kun i dag: 30 % på alle varer hos Christiania Glasmagasin