Gå til sidens hovedinnhold

ICA lanserer bærekraftig scampi

Kongereker med MSC-sertifisering i norske butikkhyller.

(SIDE2): Denne uken lanserer ICA kongereker med MSC-sertifisering under eget merkenavn – dette er i dag den eneste scampien på det norske markedet Grønn Hverdag kan stå inne for, skriver ICA i en pressemelding.

– Det er veldig gledelig at MSC-sertifisert scampi endelig blir tilgjengelig for norske forbrukere, sier Espen Heggedal, daglig leder i Grønn Hverdag. – Inntil videre er dette den eneste sertifiseringen av scampi vi kan anbefale til forbrukerne, sier han i pressemeldingen.

ICAs kongereker fanges utenfor Australias sydkyst, der fisket er begrenset til et fåtall antall dager per år og i begrensede kvoter. De regnes ikke som tropiske scampi, som er svært omdiskutert, men de ligner på tekstur, smak og utseende.

– Vi ser at kundene etterspør scampi, og for oss er det viktig å komme med et miljøvennlig alternativ. ICA viltfangede rå kongereker er et bærekraftig alternativ som vi er stolte av å kunne tilby forbrukerne, sier Bengt-Ove Hagen, kvalitetsdirektør i ICA Norge.

MSC-sertifisert
Kongerekene er MSC-sertifiserte, som er en garanti for at de er bærekraftige. MSC er et miljømerke som sertifiserer bærekraftig fiske. Sertifiseringen er basert på uavhengig forskning og har som utgangspunkt at en fiskebestand skal forvaltes slik at både økosystemet rundt og selve arten ivaretas. Det er strenge kriterier til bærekraftige kvoter og skånsomme redskaper. I tillegg stilles det også krav til sosiale, tekniske, økonomiske og kommersielle aspekter ved fisket.

Kommentarer til denne saken