#‎ denfølelsen‬ når «miljøpolitikere» bestiller drosje hjem fra NRK-debatt, hvor de ti minutt tidligere sa folk ikke trenger kjøre bil.

‪#‎ LivogLære‬ ‪#‎ HardtMøteMedVirkeligheten‬, skriver Ketil Solvik-Olsen på Facebook mandag kveld. Tirsdag morgen har kommentaren nesten 12.000 likerklikk og 2650 delinger.

(Saken fortsetter under.)

Bekrefter taxitur

Miljøpartiet de Grønne (MDG) bekrefter til Nettavisen at Lan Marie Nguyen Berg, forhandlingsleder i MDG tok taxi fra Marienlyst, hvor NRK har studio, til Grønland, etter NRK-debatten mandag kveld.

Les også: MDG truer med å trekke seg fra byregjeringen

I taxien var også MDGs politiske rådgivere Daniel Rees og Pål Thygesen.

– Det stemmer. Men Lan sykler året rundt og eier ikke bil. Hun må ta drosje innimellom, vår politikk er ikke å fjerne alle drosjer i Oslo, sier leder for MDG Oslo Torkil Vederhus til Nettavisen.

– Politikken vår er fullt forenlig med å ta drosje når man må. Det viktigste er at det skal være enklere, bedre og at vi på sikt skal få til at det tas i bruk mer kollektivtransport, forklarer Vederhus.

Ifølge ham tok Lan og følget taxi til utestedet «Asylet» på Grønland. Ifølge Google Maps er det 4,4 kilometer fra Marienlyst til utestedet, og 12 minutter med bil.
Les også: Siv frykter kaos og konkurser i Oslo

Kort tur med t-banen

Ruter sine hjemmesider går det frem at det tar 15 minutter å gå fra NRK-sine lokaler til T-bansstasjonen på Majorstuen. Fra Majorstuen tar det deretter syv minutter med T-bane til Grønland stasjon, hvor utestedet ligger.

Diskusjonen går livlig i kommentarfeltet, og Solvik-Olsen utdyper sine opplysninger:

«Miljøpartiet de grønne. I fin ren Mercedes drosje.»

Det det flaut å bli «tatt» av samferdselsministeren?

– Nei, absolutt ikke, og jeg ser ikke på det som noe paradoks. Etter at vi får et bilfritt sentrum i 2020, vil det også være mulig å ta drosje i Oslo sentrum. Vi vil at drosjenæringen skal ha gode kår, og at det skal være nullutslippbiler etter hvert, sier Vederhus til Nettavisen.

Bilfri by

Facebook-diskusjonen kommer mot slutten av en dag der Miljøpartiet de Grønne, Arbeiderpartiet og Sosialistisk Venstreparti la frem grunnlaget for sitt nye byråd.

Der ble det blant annet slått fast at Oslo sentrum skal være en bilfri innen fire år.
(Saken fortsetter under.)

Vederhus vet ikke om MDG-trioen tok en el-taxi, eller kjørte en bensin- eller dieseldrevet bil.

– Etter hvert håper vi hvert fall at alle drosjer i Oslo blir utslippsfrie.

Jan Petter Sissener: Skal Kongen få Oslo sentrum for seg selv?