Gå til sidens hovedinnhold

Mecom selger i Tyskland

Hardt pressede Mecom selger sine tyske aviser.

Mecom og toppsjef David Montgomery står til livet i gjeld, og har stått i fare for å bryte sine betingelser overfor bankene.

NA24 Propaganda – Norges største medienettsted

For å bedre på gjeldssituasjonen, som er på hele 650 millioner euro, har Mecom nå solgt sine tyske titler til det tyske mediehuset M. DuMont Schauberg.

1,4 milliarder kroner
Mecom eier også norske Edda Media eier blant annet Haugesunds Avis, Sunnmørsposten, Tønsbergs Blad og Moss Avis. Totalt har Edda Media 125 redaksjonelle publikasjoner i Norge.

Financial Times meldte i går kveld at prisen for de tyske avisene er 152 millioner euro, litt over 1,4 milliarder kroner etter dagens kurs.

- Dette er svært gode nyheter for Mecom, men det er ikke nok på egen hånd å løse Mecoms finansielle utfordringer, sier Simon Davies, medieanalytiker ved RBS til FT.

Meld deg på NA24 Propagandas nyhetsbrev

Steg på børsen
DuMont overtar dagsavisene Berliner Zeitung, Hamburger Mogenpost og Kurier, ukeavisen Berliner Abendblatt og magasinet Tip.

Mecom vurderer også salg av Edda og sine polske aviser, men det har ikke kommet noen avgjørelse her ennå.

FT skriver at analytikere verdsetter Mecoms virksomheter i Norge og Polen til samlet mellom 400 og 460 millioner euro, opp til 4,33 milliarder kroner.

Aksjekursen i Mecom har vært en svært trist historie for investorene. Det siste året er kursen ned hele 94 prosent, og lå i går på 2 pence. Aksjen steg 13 prosent på nyheten i går, og Mecom er nå priset til 27,8 millioner pund, rundt 289,12 millioner kroner.

Har du et medietips - kontakt NA24 Propaganda

Få næringslivsnyheter direkte på mobilen: Send NA24 START til 1930 (tjenesten koster kr. 4,- per melding).

Reklame

Prøv gratis: Få HBO, Viaplay, Paramount+ og mange TV-kanaler ett sted

Kommentarer til denne saken