Gå til sidens hovedinnhold

- Med på grunn av Flatland

Eldar Vågan er første kjendisgjest i TV3s nye storsatsing «Xperimentet». Han takket ja bare på grunn av programleder Hallvard Flatland.

(SIDE2): - Jeg er aldri med på sånne programmer, men jeg sa ja på grunn av Hallvard Flatland. Han er stø og sikker, forteller Vazelina-gitaristen til side2.

Programleder Hallvard Flatland og hans vitenskapelige assistent Paul Håvard Østby utfordrer i hvert program to kjendisdeltakere med ulike spørsmål innen fysikk og kjemi i vitenskapelig ånd. Eldar Vågan og Lillestrøm-manager og tidligere fotballproff Jan Åge Fjørtoft er første kjendispar ut.

- Måtte tenke
- Han var flink, skryter Vågan av sin konkurrent. - Vi har vel lik utdanning når det kommer til den slags vitenskap, humrer han.

Eldar Vågan, som helst ser på tekniske vitenskapsprogrammer på tv, synes programkonseptet virket spennende.

- Det er jo selvsagt billigere å la to kjendiser sitte å snakke sammen. Men her måtte vi bruke hodet også.

- Så det var på en måte tilbake til skolebenken for dere?

Ble overrasket
- Ja. Du kan nesten si det sånn. Men det var ikke sånn at vi måtte pugge formler og ligninger og sånn. Det holder med sunn fornuft, sier han. Og sier videre at han ble virkelig overrasket under programmet.

- Jeg fikk meg en skikkelig overraskelse i løpet av programmet, sier han hemmelighetsfullt.

Eldar Vågan er for tiden travelt opptatt med å lage ny musikk sammen med Vazelina Bilopphøggers og deres nye vokalist, Kjetil Foseid.

«Xperimentet» har premiere på TV3 søndag. Programmet er basert på det tyske formatet «Clever» som sendes på SAT1. Det finnes også et lignende program i Danmark som heter «Er du riktig klog». I premiereuken (uke 5) var «Er du riktig klog» det mest sette programmet på dansk TV2 med hele 961.000 seere i gjennomsnitt.

Reklame

NÅ: Eksklusiv motebutikk er i gang med sitt årlige salg