Selskapet MediaDefender er underholdningsbransjens spydspiss i kampen mot ulovlig fildeling på internett, og har det meste av de store film-, musikk-, tv- og spillutviklerne på sin kundeliste.

I utgangspunktet er selskapets oppgave å gjøre det så vanskelig og upraktisk å være pirat som overhode mulig, uten at de bryter lover og regler.

Holder seg i rampelyset
Selskapet havnet i store problemer etter at enorme mengder av selskapets internkommunikasjon lekket ut på nettet i fjor. Dette førte til at selskapet tapte enormt med penger fordi hele strategien til selskapet måtte endres, og de klarte ikke å levere tjenester som kundene hadde betalt for.

Men nå er selskapet åpenbart tilbake på føttene, og har igjen havnet i problemer. Selskapet skal ha benyttet en bakdør hos den lovlige nettsiden Revision3 til å spre falske bittorrent-filer.Revision3 er en leverandør av en lang rekke lovlig produserte nettprogrammer, inkludert den utrolig populære serien Diggnation, videobloggen til Digg.com.

Angrep lovlig nettsted
Revision3 skal ha funnet ut at MediaDefender uten tillatelse brukte deres servere, og kastet dem rett og slett ut. Resultatet var at MediaDefenders servere satt i gang et såkalt tjenestenektangrep (Denial of Service), som gjorde nettsiden utilgjengelig i tre dager, og skal ha kostet selskapet bak siden store penger i tapte reklameinntekter.

- Hollywood går alt for langt og taper all sin troverdighet når deres etterforskere, i antipiratenens navn, oppfører seg som lovløse pirater som hacker servere og tvinger lovlige tjenester bort fra internett, sier advokat Ira Rothken til Cnet News.

Angrer ikke
MediaDefender-sjef Randy Saaf legger seg på ingen måte flat etter hendelsen:

- I våres øyne angrep vi ikke et legitimt selskap. Alt vi så var en offentlig tracker som lenket til piratkopiert innhold, sier han til nettstedet.

Revision3 lenker selv bare til lovlig innhold, men i en måneds tid skal nettstedet hatt en åpen bakdør som enkelte skal ha utnyttet ulovlig, og det skal være noe av dette MediaDefender skal ha sett.

MediaDefender sier at de nå vurderer å endre rutiner, hvor de vil kontakte nettstedene før de handler.

Neppe slutten
Til tross for at Revision3 trolig har en meget god sak mot antipiratene, så har de bestemt seg for å ikke saksøke på grunn av den økonomiske pålastingen en slik prosess vil påføre dem.

- Over tid vil du se flere eksempler på at Hollywood, platebransjen og deres agenter blir overivrige, overreagerer og blir overbeskyttende. Hvis de skal fortsette å konkurrere og forsvare sitt innhold aggressivt nok til å bremse piratkopieringen, så kommer de til å gjøre for mye og gjøre tabber, sier Eric Garland, sjef i overvåkningsseslakpet Big Champagne.