Gå til sidens hovedinnhold

Medier kan få millionbøter

Medier som ikke følger kravene kan snart få bøter millionklassen av Medietilsynet.

Nå kan Medietilsynet dele ut bøter til konsesjonshavere som ikke følger kravene sine. Tidligere kunne tilsynet kun komme med sanksjoner.

NA24 Propaganda - Norges største medienettsted

– I alle fall har vi gode muligheter til sanksjoner som er mer differensierte enn de vi har hatt tidligere. Og det har vi sett fram til. I tillegg vil vi ta i bruk tvangsmulkt i tilfellene det er mulig, sier områdeleder i tilsynet Gudbrand Guthus til nettstedet journalisten.no.

Vil brukes
Han forteller videre at de klart vil vurdere å bruke den, siden de tidligere ikke har hatt andre muligheter enn å gi varsel.

- I de tilfellene vi mener det er naturlig vil vi gjøre det, påpeker Guthus.

Og ifølge Journalisten kan det bli kostbart for mediehus som ikke følger allmennkringkastningskravene.

Ikke tilbakevirkende kraft
Men det er ikke bare allmennkringkasterne som kan bli bøtelagt. Bryter eksempelvis TVNorge regelverk for reklame, kan det koste kanalen inntil to millioner kroner.

– Det gis visse indikasjoner i reglene om hvor store bøtene skal være, men samtidig er regelverket relativt komplisert. Vi kommer til å vurdere fra sak til sak hva vi skal legge oss på. Så kommer vi til å ta utgangspunkt i det reglene sier, og etter hvert få til en praksis, sier Guthus.

Muligheten til å gi mediene bøter trådte i kraft 1. juli og har ikke tilbakevirkende kraft. Dermed vil sanksjoner som er gitt tidligere ikke bli omgjort til bøter.

Reklame

NÅ: Knalltilbud på de superpopulære sekkestolene

Kommentarer til denne saken