Gå til sidens hovedinnhold

Medvind for Wilh. Wilhelmsen

Rederigruppen Wilh. Wilhelmsen kan se tilbake på et superkvartal.

Det maritime storselskapet Wilh. Wilhelmsen har hatt et av sine beste kvartaler noensinne i fjerde kvartal 2006. Både underliggende inntjening og salgsgevinster bidro til det historisk sterke overskuddet.

NA24 - din næringslivsavis

Tallene
Wilhelmsen hadde fraktinntekter og salgsgevinster på tilsammen 683 millioner dollar i fjerde kvartal. Av dette stammer 86 millioner dollar fra salget av eierandelen i tungløftsrederiet Dockwise.

I samme periode i fjor hadde Wilhelmsen samlede inntekter på 608 millioner inkludert gevinster på 2 millioner dollar.

Driftsresultatet inkludert gevinsten endte på 165 millioner dollar, og eksklusive gevinsten 79 millioner dollar. Det er en klar forbedring fra fjerde kvartal 2005 da driftsoverskuddet endte på 67 millioner dollar.

Historisk
Resultat før skatt ble også historisk sterkt med 130 millioner dollar, mot 21 i samme periode året før.

Det er spesielt forbedrede resultater fra bilskipsflåten samt den maritime tjenestedelen som trekker opp bunnlinjen til Wilhelmsen før salgsgevinster i perioden.

Fortsetter i samme spor
Wilhelmsen har ikke tro på at 2007 blir noen nedtur for deres del og spår et resultat etter ordinære finansposter og uten engangseffekter på linje med 2006.

- Høy aktivitet i verdens handelsflåte og nybyggingsmarkedet forventes å gi gode resultater innen segmentet maritime tjenester, heter det.

Som vanlig gir rederigruppen også et spark til norske politikere.

- WWs styre understreker betydningen av at den norske regjeringen etter mange års uvisshet gir norske rederier konkurransevilkår på lik linje med konkurrenter i EU. Det vil være avgjørende for om det vil være mulig å drive skipsfart av betydning fra Norge i fremtiden, skriver styret i rapporten.

Reklame

Manchester City slår lillebror Manchester United søndag