(Spillmagasinet): NES-spillene i plattformserien «Mega Man» er noe av det beste utviklerstudioet Capcom har gitt ut.

Riktignok gikk selskapet etterhvert litt tom for inspirasjon, men før det var spillene kjent for kreative bosser, nydelig designede og krevende nivåer, og en musikk og pikselgrafikk som var til å dø for.

Som i gamledager

Med «Mega Man 9» er den blå helten tilbake via Playstation Network, WiiWare og snart også Xbox Live, og bare så det er sagt, dette er ikke et spill for alle.

Det du får for de rundt 65 kronene er noe som både ser, høres ut og oppfører seg som de gamle klassikerne. Faktisk skryter Capcom av sin «8-bit fidelity engine», og hvis du har lyst kan du slå på den kjente blinkingen som av og til dukket opp i NES-spill.

Se "Mega Man" i aksjon:
(Artikkelen fortsetter under videovinduet)

HTML EMBED
video_embed(11097);

Se flere spillvideoer her

At spillet ikke er for mannen i gata betyr absolutt ikke at det er dårlig. «Mega Man 9» holder samme høye nivå som seriens første spill, og vil antakeligvis til å stå igjen som det beste tradisjonelle 2D-plattformspillet i år. Jeg kommer i hvert fall ikke på noen konkurrenter.

Enormt utfordrende

Som vanlig er den onde Dr. Wily på ferde og før du får møte haM må du bekjempe de åtte robotundersåttene hans. Disse venter på enden av hvert sitt varierte nivå og har sjarmerende og erketypiske «Mega Man»-navn som Concrete Man og Plug Man.

Du bestemmer selv rekkefølgen på nivåene og er avhengig av å finne den beste veien gjennom spillet, og hver boss er spesielt sårbar for en annens våpen.

Nivåene og bossene er akkurat så krevende som de skal være, noe som vil si at «Mega Man 9» rett og slett er dritvanskelig og i stand til å få voksne menn til å gråte. Capcom byr blant annet på en haug vriene fiender, krevende hoppesekvenser og onde minibosser – ikke bli overrasket hvis du setter deg fast allerede på andre hopp på en bane.

Tilfredsstillende

Heldigvis gjør øvelse mester og det er verdt å holde ut. Etter hvert som angrepsmønstre og hopp begynner å sitte, åpner spillet seg opp og blir kjempemorsomt. Du vet nøyaktig hvordan hver situasjon skal håndteres, og er skikkelig stolt hver gang du kommer deg gjennom et krevende parti. Takket være den suverene kontrollen er ingenting overlatt til tilfeldighetene og alt avgjøres av hvor god du er, noe som gjør følelsen av å få til ting enda mer tilfredsstillende.

Hvis du ikke forlanger den feteste grafikken og er klar for en skikkelig utfordring, eller bare elsker «Mega Man», løp og kjøp. «Mega Man 9» er akkurat slik et «Mega Man»-spill skal være og et suverent «blast from the past».

942

Les flere spillsaker på www.spillmagasinet.no.

Tilbud fra Nettavisen: Prøv 350 PC-spill i fem dager for fem kroner