SELGE? Prøv vår nye Meglerguide

FORBANNA? Bytt bank her

VG har fulgt 289 boliger som ble lagt ut for salg for to uker siden – 229 av dem er fortsatt ikke solgt.

43 av 60 boligene som er solgt, gikk under takst. To gikk til prisforlangende, to har ukjent pris og 13 gikk over takst.

Klokken 11 får du vite hvor mye boligprisene falt i oktober. Nettavisen følger pressekonferansen.

De 60 boligene som er solgt, har i snitt ligget 21 dager før de ble solgt. Fem boliger hadde ligget ute i over 100 døgn.

Verst og best
Det er lettest å selge ordinære leilighetene. De tyngst omsettelige boligene i denne perioden er halvpart tomannsbolig.

Flere meglere mener boligmarkedet er verre enn på lenge.

Det finnes boligkjøpere, men mange utestenges fordi de får får krav fra banken om at nåværende bolig må være solgt og at egenkapital må foreligge før bankene er villig til å vurdere lånesøknaden

- Denne nedgangen er mer omfattende enn de vi har hatt tidligere de siste årene. Vi er vant med at de aller minste leilighetene er vanskelige å selge i dårlige tider. Det som er nytt, er at den typen boliger vi karakteriserer som drømmeboliger nå gjerne blir liggende i en måned eller lenger, sier megler Torbjørn Lie i Vestvendt eiendomsmegling.

Les også:- Jeg fikk solgt på 24 timer

«Bankene har skylden»
Boligprodusentenes Forening legger skyldene på banken:

- Det finnes boligkjøpere, men mange utestenges fordi de får får krav fra banken om at nåværende bolig må være solgt og at egenkapital må foreligge før bankene er villig til å vurdere lånesøknaden. Det medfører at omsetningen av mange boliger stopper opp, sier direktør Per Jæger til VG.