Gå til sidens hovedinnhold

Meglerhus konkurs

Det uautoriserte meglerhuset Gain Capital er meldt konkurs.

Uautoriserte meglerhus som omgår konsesjonskravene ved å sette ut oppgjørsfunksjonen til etablerte meglerhus, har lenge vært en hodepine for kontrollmyndighetene.Et av selskapene som kom i søkelyset i denne virksomheten var selskapet Gain Capital. Selskapet ble etablert i august 2003 og er i dag meldt konkurs til Brønnøysund-registeret.Fikk med Gjelsten

Det er registrert seks betalingsanmerkninger på det utenlandskeide foretaket Gain Capital. Selskapets kjernevirksomhet skulle være porteføljeinvesteringer. Da selskapet ble etablert var adressen på Lier, mens den i dag står registrert med kontoradressen Fjordalleen på Aker Brygge i Oslo.Verken daglig leder Tommy André Sande eller Pål Juritzen har vært tilgjenglig for å gi en kommentar til NA24.Sande har tidligere vært fremme i media rundt det fallerte internettselskapet Sports Mail AS, som er selskapet bak nettstedet Fotball247.com. Selskapet ble kjent da Sande drev opp kursene i selskapet og fikk med investoren Bjørn Rune Gjelsten på eiersiden.
Uten konsesjon

Et fondsmeglerfirma trenger konsesjon fra Kredittilsynet for å drive med megling, market making, aktiv forvaltning, corporate oppdrag og markedsføring av finansielle tjenester. De såkalte «sub-brokerne» har ikke konsesjon, men skjuler seg bak at de kun formidler aksjer.Selskapet hadde ambisjoner om å få full konsesjon for aksjemegling, og samarbeidet med Stocknet.

Reklame

Enormt salg på alt du trenger til løping

Kommentarer til denne saken