Gå til sidens hovedinnhold

Meglerne visste ingenting

Aksjemeglerne i Terra Securities hadde en hard dag på jobb.

Onsdag morgen ble det kjent at meglerhuset Terra Securties gikk overende. De 70 ansatte fikk nyheten helt overraskende.

NA24 – din næringslivsavis

Etter det NA24 kjenner til ble det kjent sent i går kveld at konsesjonen ble trukket. Da hadde nemlig Kredittilsynet notifisert sparebankenes meglerhus om at hele grunnlaget for drift i selskapet var revet bort.

70 uten jobb
Da bestemte også styret i Terra Securities seg for å melde oppbud, og få selskapet slått konkurs. Igjen står 70 ansatte, og 8 kommuner som lurer på hvem de nå skal saksøke.

Les mer: Tror ikke pengene er borte

For aksjemeglerne kom beskjeden som et sjokk. Da de ansatte kom på jobb var datamaskinene til de ansatte stengt av. Alle de ansatte måtte også skrive under på et skjema for å få flyttet mobilabonnementet over fra selskapet til seg selv privat.

På allmøtet klokken ni fikk alle beskjed om at de ikke lengre hadde noen jobb, og at meglerhuset var gått inn i historien.

- Dette kom rett inn fra høyre. Det har rett og slett ikke sunket inn hva som har skjedd, sier en megler til NA24.

Les alt om Terra-skandalen

Bonuser opp i røyk
Og særlig surt er det for meglerne at bonusene må de se langt etter. Aksjemeglere har ofte en normal årslønn, men samler opp inntjening underveis i året som blir utbetalt som bonus. Etter hva NA24 kjenner til må flere av meglerne se langt etter millionbonuser som forsvinner i dragsuget etter konkursen.

Men flere av meglerne burde kunne skaffe seg jobb igjen i andre meglerhus. Flere av byens meglerhus står allerede klar med kontrakt.

Reklame

Quiz: Hva heter Mummitrollet på originalspråket?