Gå til sidens hovedinnhold

Meide ned motor-syklist

Med solen i øynene, mistet askøyværingen oversikten og kjørte rett inn i en kvinne på motorsykkel.

38-åringen erkjente skyld i ulykken, men nektet likevel å vedta en bot på 9000 kroner. Det svarte seg da han møtte i retten mandag.

Lav sol og mye busker
Tidlig på morgenen 24. mai i år var mannen på vei i en varebil på Ask da han ble blendet av lavtstående sol. Ved krysset mellom riksvei 563 og Floridaveien gjorde også vegetasjonen det vanskelig for 38-åringen. Men selv om han ikke hadde tilstrekkelig oversikt kjørte han likevel ut i veien og overholdt ikke vikeplikten. Plutselig kom en motorsykkel kjørende, og i rasende fart kjørte den kvinnelige føreren inn i varebilen.

Den dramatiske kollisjonen førte til at kvinnen fikk lettere skader, mens motorsykkelen var tydelig merket av ulykken. Tre uker senere ville politiet avgjøre saken med en bot på 9000 kroner, men den 38-årige trebarnsfaren nektet å vedta forelegget. Dermed havnet saken i Midhordland tingrett, hvor han tilsto.

Reduserte boten
«Siktede tok en risiko når han kjørte ut i hovedveien til tross for at han ikke hadde oversikt over trafikkbildet. Likevel vurderer retten at den utviste uaktsomheten ikke var graverende, fordi ulykken fant sted på et tidspunkt det er lite trafikk, og fordi siktede holdt lav fart.» skriver tingretten i dommen.

38-åringen fikk redusert den opprinnelige boten ned til 6000 kroner. Alternativt kan han velge å gå i fengsel i sju dager. Mannen vedtok dommen på stedet.

Reklame

Her får du munnbind levert helt hjem

Kommentarer til denne saken