Gå til sidens hovedinnhold

Kjenner du henne igjen?

Maria Haukaas Storengs sangpartner ser kanskje ukjent ut. Men du har trolig sett henne før. Husker du hvor?

(SIDE2:) Lørdag kveld sang Maria Haukaas Storeng i svenske Melodi Grand Prix. Sammen med Anna Sahlene framførste hun låta «Killing Me Tenderly».

Les mer om duoen på SVTs nettsider.

Kjent som barn
Anna Sahlene har tidligere opptrådt for Estland i Grand Prix. Men det er ikke herfra de fleste kjenner henne i Norge.

Hun spilte nemlig rollen som Anna i filmatiseringene av Astrid Lindgrens bøker om barna i Bakkebygrenda på 1980-tallet.

Anna var søsteren til Britta og en av bestevennene til hovedpersonen Lisa. Det var Lasse Hallström («Mitt liv som hund», «What's Eating Gilbert Grape», «Siderhusreglene») som regisserte filmene «Alle vi barna i Bakkebygrenda» og «Mer moro i Bakkebygrenda».

Nostalgiske filmer
Sahlene het opprinnelig Anna Sahlin, og hun var bare ni år gammel da hun fikk rollen i den første Bakkebygrenda-filmen. Nå er hun 32 år gammel og har en datter.

Filmene om barna i Bakkebygrenda handler om seks barn som bor på tre gårder i Småland. Lisa bor på Midtgården sammen med brødrene Lasse og Bosse. Britta og Anna bor på Nordgården, mens Olle bor på Sørgården. Olle har dessuten en lillesøster som heter Kerstin, men hun er for liten til å være sammen med de seks vennene.

Delfinale
Sahlene og Storeng sang i den fjerde delfinalen i svenske Melodifestivalen. Som i Norge må deltakerne først gjennom delfinalene, før den endelige vinneren blir kåret under en stor finale 14. mars. Dette var den siste delfinalen. Neste uke avholdes sistesjansen.

Duoens låt beskrives som «en blanding av Tina Turner og ABBA, med dagens sound og inspirasjon fra Duffy, med en tanke på agent 007» på SVTs nettsider.

- Jeg fikk en forespørsel og takket gladelig ja, sa Storeng til Side2 da det ble kjent at hun skulle delta i svenske Grand Prix.

LES OGSÅ: - Morsomt å delta for Sverige

Melodifestivalen går på SVT1 lørdag klokken 20.00.

Reklame

Ny grillpakke: - Den beste barbecuesausen vi har smakt

Kommentarer til denne saken