Gå til sidens hovedinnhold

... men Nirvana var ikke død

Eksen til Kurt Cobain, Courtney Love, er tilbake på platefronten. Hennes nye utgivelse "America's Sweetheart" beviser at Jan Fredrik Karlsen ikke alltid har rett: Det blir god musikk selv om man ikke alltid synger rent.

Courtney Love har levd rock'n roll-livet mer enn de aller fleste på stjernehimmelen i dag. Alt fra et berg-og dalbane ekteskap med Kurt Cobain til å kle seg naken og løpe rundt i London sentrum. Courtney har gjort det meste. Hun har vist glimt av genialitet gjennom Hole og svært gode skuespillerprestasjoner i blant annet "The People vs. Larry Flynt." Dessverre for henne har nok narkotikaen tatt mer enn bare litt på.

Hennes nye album, "America's Sweetheart" har en så søt innpakning at du vil få en naturlig skepsis før du setter skiva i spilleren: Er dette Mariah Carey eller Courtney Love? Akkurat det inntrykket blir betydelig torpedert etter få sekunder i sangen "Mono."

"They say that rock'n roll is dead, and they're probably right" synger Courtney og motbeviser det selv.

Dette er en plate så full av vitalitet, av rå rockenergi og spilleglede at du vil høre den om og om igjen.

"All my love's in vain All my love's in blood All my love's in vain I cannot, I cannot find a vein"

Den narkomane Courtney Love har skrevet alle tekstene selv, med unntaket av kjærlighetssangen Uncool som hun har fått teksthjelp av Bernie Taupin på (ja, han som har skrevet tekstene til Elton John). Akkurat den sangen kan fort vise seg å være en av de kuleste kjæ rlighetssangene på lenge.

Courtney bør gi en stor takk til plateselskap, produsenter og lå tskriver Linda Perry (hun fra 4 Non Blondes) for at dette prosjektet har blitt så bra som det har blitt. Hadde Courtney stilt opp på Idol hadde hun sannsynligvis blitt sendt hjem etter første audition, så vi får takke maktene om at ikke alt i popbransjen er like strømlinjeformet.

(Og for fans av Led Zeppelin: Få med dere sangen Zeplin Song...)

Reklame

NÅ: Gjør julegavekupp hos Milrab og Fjellsport