Gå til sidens hovedinnhold

Men stringtrusa var ikke død

Det heteste i undertøysskuffa er likevel inspirert av en TV-serie.

(SIDE2): I fjor ble stringtrusens død behørig dekket av flere av landets magasiner – salget av g-strengen hadde de siste årene gått radikalt ned, og hipsteren hadde blitt det foretrukne trusevalget blant landets kvinner.

Trend?
Men er det slik, at «ingen» går rundt med den minste av trusevariantene lenger? Er stringtrusa død?

- Vi har alltid solgt stringtruser, og har ikke sett en synkende trend hos oss, sier Hanne Wergeland i Lindex til Side2.

Heller ikke Cubus har merket noen nedgang i salget av stringtruser, opplyser Julie Eckhardt i Cubus.

- Salget av stringtruser er stabilt hos oss.

Funksjonelle
At g-strengen ikke lenger er eneherskende i undertøysskuffa, er likevel helt klart. På begynnelsen av 90-tallet var det om å gjøre å vise øvre del av trusa over buksekanten, à la det Björn Borg-boxerens tilbedere gjør i våre dager. Men trendene endrer seg heldigvis.

Trusefunksjonen har fått langt større plass, og de fleste velger undertøy også ut fra hva slags klær man skal ha på seg og hva som føles behagelig. Sømløs, hipster, boxer og hold-in er noe av det jenter tar på seg innerst, for å vise seg best mulig fram – uten at undertøyet synes.

For det finnes en truse for de fleste anledninger – fra de romantiske i pastellfarger til de transparente og sexy blondeplaggene, og det i alle størrelsene. Og stringtrusen plass som det undertøysplagget som ikke etterlater trusemerker på rumpeballene når man for eksempel går i trange kjoler, er ubestridt.

Fra film til TV
Men det som er aller mest populært, er de trusene som sørger for at figuren tar seg best mulig ut. En gang i tiden latterliggjort gjennom Renée Zellwegers rollefigur i Bridget Jones-filmen, men nå elsket for sitt bidrag til timeglassfiguren.

Og Hanne Wergeland i Lindex bekrefter at den seneste trenden er tydelig inspirert av TV.

- Vi har lagt merke til at det har blitt en like stor interesse for å skaffe seg de store trusene, de som er 50-talls og Mad Man-inspirerte. Det er en interesse for slike bestemorstruser, i tillegg til hipstere, som det har vært en del år allerede.

- Mad Man-trusa har kommet inn i trendbildet, men når det gjelder stringtrusa, så lever den i beste velgående.

Mer fra Side2? Sjekk forsiden her!

Reklame

Er dette årets beste påskeegg?

Kommentarer til denne saken