Gå til sidens hovedinnhold

Mener Aker American jukser

Verftsarbeiderne ved Aker American Shippings Philadelphia-verft ber nå om granskning av verftets bruk av metall fra Sør-Korea.

Verftsarbeidernes fagforening AFL-CIO Metallavdeling mener Aker American Shipping bygger tankskipserien til rederiet Overseas Shipholding Group (OSG) basert på ferdigsveisede bokser som kommer fra Sør-Korea. Dette gjelder blant annet ferdigbygde bauger og propellhus.- Vi har det fra informert hold at skipet Aker bygger nå kommer rett ut av bokser brakt fra Sør-Kroea, sier fagforenignsleder Ron Ault til TradeWinds.
De har ifølge TradeWinds nå bedt Kystvakten og Kongressen om å etterforske Philadelphia-verftet for mulige brudd på reglene i Jones Act-reglementet. Jones Act regulerer forholdene rundt skip som skal seile i amerikansk innenriksfart. Disse skipene skal være bygget på amerikansk kjøl i USA og eies og drives av amerikanske selskaper.Aker American skal på sin side ha vært raskt ut med et svar, hvor de opplyser at de driver i fullforståelse med Jones Act-reglementet.Fagforening mener Aker Americans tette samarbeid med sørkoreansk Huyndai Mipo-verftet er et brudd på reglementet.Aker American har startet byggingen av en serie på ti produkttankskip som leies ut på lange bareboatkontrakter til rederiet OSG. OSG har allerede viderebefraktet seks av skipene.

Reklame

Verdens smarteste ladekabel til mobil er norsk

Kommentarer til denne saken