Helse Midtøsten

Helseminister Bent Høie har fikk ny ledelse i Helse Midt-Norge i oktober. Fra venstre nestleder Paul Steinar Valle, helse- og omsorgsminister Bent Høie, styreleder Ola H. Strand, styremedlem Liv Stette og fungerende adm.dir. Daniel Haga. Foto: Fredrik Varfjell / NTB scanpix

Helseminister Bent Høie har fikk ny ledelse i Helse Midt-Norge i oktober. Fra venstre nestleder Paul Steinar Valle, helse- og omsorgsminister Bent Høie, styreleder Ola H. Strand, styremedlem Liv Stette og fungerende adm.dir. Daniel Haga. Foto: Fredrik Varfjell / NTB scanpix

Anklager om lovbrudd og urent spill står igjen mot helseminister etter at han i dag avgjorde at det nye sykehuset skal ligge i Molde.

19.12.14 14:48


  • NETTAVISEN MENER: Helt frem til november gikk sykehussaken på Nordmøre og Romsdal på skinner, men så dukket helseministeren opp i kulissene - og da gikk alt galt.


Høyre-byen Molde fikk sentralsykehuset til 5,8 milliarder kroner og 2.000 arbeidsplasser av Høyre-statsråd Bent Høie.

Det er oppfattelsen i Kristiansund og på resten av Nordmøre.

At en av byene måtte tape, lå i kortene. Men tapet hadde vært mindre bittert om utredningene ble behandlet på ordentlig vis i Helse Møre og Romsdal - uten at man presset ut to direktører og en styreformann.

- Dette er brudd på foretaksloven, og saken skal prøves rettslig, sier tidligere Høyre-ordfører i Kristiansund, Dagfinn Ripnes, til Tidens Krav.

I dag møttes seks ordførere på Nordmøre for å vurdere rettslige skritt.

I går fikk helseministeren detaljerte spørsmål fra Stortingets kontroll- og konstitusjonskomite.

Les saken:- Høie må svare langt mer fyllestgjørende

Med bitterheten som når råder, har Norge fått sitt Helse Midtøsten.

Som eier ville helseminister Bent Høie avgjort saken uansett. I verste fall kunne administrasjonen anbefalt Kristiansund, og det kunne gitt flertall både i styret for Helse Møre og Romsdal og Helse Midt-Norge.

Da kunne Høie overprøvd de demokratiske vedtakene og instruert foretaket til å velge Molde. Han ville fått en politisk storm, men hadde opptrådt korrekt.

Nå sitter de fleste igjen med at noe har skjedd på bakrommet. En direktør som ville anbefale Kristiansund, ble presset til i gå seg. Det blir hevdet at hun ble lovet en sluttavtale, hvis hun ble sittende.

I et åpent styremøte ble det brukt ord som korrupsjon, straffelov og brudd på foretaksloven. Alt på grunn av en hektisk og uryddig kamp for Molde, ifølge nordmøringene.

Nettavisen mener at helseminister Bent Høie må ta ansvar for den uryddige saksbehandlingen, og han har en vesentlig del av skylden for at det kommer til å bli en langvarig bitterhet på Nordmøre. Høyre kommer til å bli utradert både ved lokalvalget og neste stortingsvalg på Nordmøre.

Nettavisen vil gjerne høre din mening i debattfeltet under. Burde helseministeren ventet og latt prosessen gå sin gang, eller var det riktig å skjære igjennom?

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Mest lest på Nyheter

Annonsebilag