Hvem skaper terrorister?

Fremskrittspartiets nestleder Per Sandberg gir Kristelig folkeparti ansvar for at rekruttering til terrororganisasjonen IS. KrFs nestleder Dagrun Eriksen mener at Frp gjør rekrutteringen lettere. (Foto: Fremskrittspartiet/Kristelig folkeparti).

Fremskrittspartiets nestleder Per Sandberg gir Kristelig folkeparti ansvar for at rekruttering til terrororganisasjonen IS. KrFs nestleder Dagrun Eriksen mener at Frp gjør rekrutteringen lettere. (Foto: Fremskrittspartiet/Kristelig folkeparti).

Hvem har skylden for at nordmenn slutter seg til terrororganisasjonen IS?

NETTAVISEN MENER: Kristelig folkeparti og Fremskrittspartiet skylder på hverandre for mislykket integrering. Det er en meningsløs øvelse.

Rundt 150 personer med norsk tilknytning har sluttet seg til ekstremistgruppen Den islamske staten (IS), ifølge Dagbladet.

Dette står øverst på risikolisten til Politiets sikkerhetstjeneste (PST), fordi de ser en risiko ved at radikaliserte personer får våpentrening og erfaring fra krigshandlinger.

- Den negative utviklingen av trusselsituasjonen i Norge forventes å fortsette i 2015. Det finnes aktive ekstreme islamistiske miljøer i Norge som tiltrekker seg nye tilhengere og rekrutterer fremmedkrigere. For flere av disse er Norge en fiende, heter det i PSTs trusselvurdering.

Mot slutten av forrige uke braket Kristelig folkeparti og Fremskrittspartiet sammen om hvem som har skylden.

Frps nestleder Per Sandberg klinklet til mot regjeringens støtteparti på NRK: - Kristelig Folkeparti har et enormt ansvar for at flere titalls mennesker, unge mennesker, født og oppvokst i Norge, som reiser ut og slutter seg til terrororganisasjoner, driver med krigshandlinger og massakrerer barn og kvinner der ute. Dette er det Kristelig Folkeparti som har ønsket, og resultatet ser vi i dag.

Senere har Sandberg beklaget utfallet mot KrF.

Mindre kjent er at Kristelig folkepartis nestleder, Dagrun Eriksen, leverte en tilsvarende anklage mot Frp på NRKs Politisk kvarter:

- Ja, de skaper mer fremmedgjøring for unge i dette landet, og det gjør det lettere å rekruttere dem, sa Eriksen.

Og hun la til: - Tidligere hadde vi A- og B-gjengen, men nå har vi IS.

Her kan du høre innslaget:Dagrun Eriksen om Frp

Senere gjentok hun påstanden i Nettavisen: - Frp gjør unge til et lettere bytte for IS.

Frps nestleder Per Sandberg mener altså at norsk invandringspolitikk har ført til et flerkulturelt kaos som har skapt IS-krigere.

KrFs nestleder Dagrun Eriksen mener at slike uttalelser bidrar til å gjøre det lettere for IS å rekruttere norske ungdommer.

Sandberg har delvis beklaget sitt utfall mot regjeringens støtteparti, mens KrF ennå ikke har beklaget sin nestleders utfall mot regjeringen.

Nettavisen mener at Arbeiderpartiet og opposisjonen kan glede seg stort over krangelen mellom de borgerlige partiene. Hva skal man med fiender, når man har slike venner?


Hva mener du? Har Kristelig folkeparti eller Fremskrittspartiet ansvar for at nordmenn slutter seg til terrororganisasjonen IS?

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.