Ikke hør på Carl I. Hagen!

Tidligere partileder Carl I. Hagen mener at Frp må være mer illojale mot regjeringen. Det er elendig forslag.

Tidligere partileder Carl I. Hagen mener at Frp må være mer illojale mot regjeringen. Det er elendig forslag. Foto: Terje Pedersen (NTB Scanpix)

Den tidligere partilederen vil ha mer bråk fra Fremskrittspartiet. Det er et elendig råd.

03.03.15 18:17

NETTAVISEN MENER: Frp kan ikke være halvt ansvarlig. Løsningen på velgerflukten er ikke å gjenoppfinne «Stutum».

Utfordringen til de fire borgerlige partiene er at de må få regjeringsprosjektet til å skinne, samtidig som hvert parti får rom til å markere seg.

For de fire partilederne er jobben å skape begeistring hos velgerne - og i partiene - for fellesprosjektet. Man må skape mer stolthet for felles resultater.

Les også Nettavisen mener:Fremskrittspartiet kan ikke være halvansvarlig

Aller viktigst er budsjettarbeidet, der uenighet om noen få symbolsaker overskygget at de fire regjeringspartiene i praksis var enige om de store linjene. En av årsakene til at krangelen fikk dominere, var at Venstre og Kristelig Folkeparti (etter egen vilje) ikke var involvert i forarbeidet.

Dagens Næringsliv.

Slik vil Carl I. Hagen ha det: - Å la Venstre og KrF få innflytelse over regjeringens budsjett før det er lagt frem, er meningsløst, sier han til Dagens Næringsliv.

Hvis Frp-leder Siv Jensen hører på Carl I. Hagen, vil det sikkert bryte ut jubel på Youngstorget. Det er ingenting de rødgrønne ønsker seg mer, enn at de løse kanonene i Fremskrittspartiet får rulle rundt på dekk.

Som kjent er en løs kanon lite treffsikker, samtidig som den kan påføre mye skade på mannskapet.

Carl I. Hagens råd er i beste fall velmente, men vil fort virke destruktive og bidra til å bryte ned det borgerlige samarbeidet.

Velgerne stemte bort de rødgrønne fordi de ønsket forandring. Velgerflertallet ønsket en ny politikk, ikke en daglig tautrekking og maktkamp. Selvsagt er det politisk uenig mellom de fire borgerlige partiene, men det var det mellom de rødgrønne også.

Når SV kunne leve med å krige i Afghanistan og Libya, så må de fire samarbeidende partiene kunne leve med politiske nederlag på kammerset i saker der de er i mindretall.

Og dette er den reelle utfordringen foran møtet i Nydalen i formiddag:

  • Hovedinntrykket må være at de fire borgerlige partiene er enige om en ny politisk kurs.
  • Oppgjørene må tas på kammerset, ikke ved å invitere Arbeiderpartiet inn i varmen.
  • Når krangelen om småsaker blir det viktigste, rømmer velgerne. Såpass må de fire partiene ha lært.

Nettavisen mener at rådene til Carl I. Hagen er dårlige. De fire samarbeidspartiene må fremstå som enige og stolte over en ny politisk kurs for Norge. Hvis ikke har velgerflertallet grunn til å føle seg snytt.

Hva mener du? Vil et mindre lojalt Fremskrittsparti være bra eller dårlig for regjeringen?

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.