Krekar er ingen mulla

Faraj Ahmad Najmudding (Krekar) bruker alle midler for å få beskyttelse fra den norske rettsstaten, men nøler ikke med indirekte å true folk med døden for demokratiske ytringer.

Faraj Ahmad Najmudding (Krekar) bruker alle midler for å få beskyttelse fra den norske rettsstaten, men nøler ikke med indirekte å true folk med døden for demokratiske ytringer. Foto: Gorm Kallestad (NTB scanpix)

Krekar mener at mennesker som tegner Muhammed fortjener døden.

27.02.15 04:09

NETTAVISEN MENER: Najumuddin Faraj Ahmed har til nå vært bedre kjent som mulla Krekar. I gårsdagens intervju med NRK viser han seg som en voldelig ekstremist uten respekt for norske verdier.

Det må ha vært tunge vurderinger i NRK før de valgte å sende intervjuet der Ahmad fikk komme med det som kan oppfattes som drapstrusler i beste sendetid.

Les saken:Krekar i stort NRK-intervju: Nordmenn som tegner Muhammed fortjener å dø.

Juristene får vurdere om utsagnene er i strid med straffeloven (forstørr og les lovteksten ved å trykke på illustrasjone til venstre).

Men indirekte å true tegnere og kunstere med dødsstraff er uansett hårreisende og i strid med alle verdier i et fritt demokrati.

Med disse holdningene fortjener ikke Ahmad å bli kalt for mulla. Riktignok har tittelen ingen formell betydning, men ordet kommer stammer fra arabisk, der mawla betyr mester og venn.

Det er ingen grunn til å holde frem Najamuddin Faraj Ahmed som en muslimsk skolemester. Krekar snakker ikke på vegne av andre enn seg selv og sine.

Her kan du lese hva Akhtar Chaudhry skriver til Krekar: «Du er ikke lærd. Kun en håndfull av forvirrede og misledede unge menn og kvinner ser opp til deg».

Chaudhry setter ord på fortvilelsen mange norske muslimer føler over at Krekar med noen ord på NRK Dagsrevyen «har fått en grunn til å tro at muslimer er voldelige mennesker som sprer hat og død rundt seg».

Det er noe ynkelig over en mann som klamrer seg fast i det norske demokratiet, og som kjemper som besatt for beskyttelsen i en rettsstat - og som samtidig vil bekjempe de samme verdiene med vold og hatefulle ytringer.

Krekar-intervjuet i går. (Kilde: NRK)

Krekar har fått en plass i norsk offentlighet han ikke fortjener. Medier (også Nettavisen) gir ham rutinemessig hedersbetegnelsen mulla, og humorprogrammene ufarliggjør den militante islamisten som en snill, litt rar bestefar.

Den oppfatningen ble kraftig rokket ved NRK-intervjuet i går.

Nettavisen mener at Najamuddin Faraj Ahmed er ingen mulla. Han er ingen mester eller venn for Norge og norske muslimer. Etter NRK-intervjuet kjenner vi hans sanne ansikt.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.