RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
FIKK SVAR: Like før påske mottok Thea Andresen (12) svar på brevet hun sendte håndballpresident Karl-Arne Johannessen.
FIKK SVAR: Like før påske mottok Thea Andresen (12) svar på brevet hun sendte håndballpresident Karl-Arne Johannessen. Foto: Privat

Merkelig svar til 12 år gamle Thea

Sist oppdatert:
Det kan gå mot magre tider for norsk idrett.

NETTAVISEN MENER: Tolv år gamle Thea Andresen har i flere år spilt håndball sammen med tre år eldre jenter i klubben Gråbein, ettersom hun har vært for god til å få ordentlig utbytte av å spille med jevnaldrende.

Denne sesongen får hun ikke lov til dette. Håndballforbundets regler nekter henne å spille sammen med spillere som er mer enn ett år eldre.

Derfor må hun sitte på sidelinjen når hennes lagvenninner gjennom de siste seks årene spiller kamper.

- Klubben har et jentelag som er ett år eldre enn Thea. For moro skyld fikk hun delta på en cup med dem i fjor. Det endte med at dommeren måtte be trenerne om at hun ikke skulle skyte så mye. Keeperen på det andre laget ble redd, fortalte trener Jan-Gunnar Pedersen til Nettavisen tidligere i år.

I fortvilelse over situasjonen skrev Thea et brev til håndballpresident Karl-Arne Johannessen, hvor hun ba pent om hjelp.

Rett før påske fikk hun svar.

«Det er veldig bra at du er en ivrig håndballspiller, og du er ikke den første som har spurt om «Presidenten» kan hjelpe», skriver Johannessen, før han forklarer at han ikke kan hjelpe.

Johannessen henviser til at det er Håndballtinget som bestemmer, og legger til at «Norge har noen av verdens beste trenere og fagfolk» og at disse mener at barn og unge blir overbelastet om de spiller for mange kamper.

Presidenten er naturligvis ikke enerådende i norsk håndball og må nødvendigvis følge regelverket som fastsettes av Håndballtinget. Likevel hadde vi håpet at han skulle se den åpenbare logiske bristen som ligger i å nekte barn å spille håndball på det nivået som er mest naturlig for dem.

Når han argumenterer for å holde antall kamper nede, men ikke tar opp hvorfor det er problematisk at Thea spiller mot eldre spillere, blir svaret skivebom.

Det blir feigt.

Når man først har innført dette regelverket, som den etablerte landslagsspilleren Espen Hansen omtaler som idiotisk, bør man i det minste kunne begrunne hvorfor.

«Thea, jeg synes du skal bestemme deg for å bli god når du er voksen», avslutter håndballpresident Karl-Arne Johannessen med i sitt brev til den tolv år gamle jenta.

Vi lurer på om fotballpresident Yngve Hallén skrev et lignende brev til Martin Ødegaard (16) da han debuterte for Strømsgodsets A-lag i fotball i en treningskamp mot Mjøndalen.

Sannsynligvis ikke.


Hvis de største talentene i Norge skal vente til de er voksne med å bestemme seg for å bli gode, kan det bli magre tider for sportsnasjonen Norge, som i årevis har kunnet glede seg over prestasjonene til for eksempel håndballandslaget og de mange skistjernene i dette landet.

Heldigvis har de mer fornuftige regler i andre idretter.

ROY KVATNINGEN
Sportsredaktør

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere