RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Mistilliten ingen tror på

De rødgrønne har mistillit til justisminister Anders Anundsen (Frp), men de kommer ikke til å få flertall i Stortinget til å skape regjeringskrise.
De rødgrønne har mistillit til justisminister Anders Anundsen (Frp), men de kommer ikke til å få flertall i Stortinget til å skape regjeringskrise. Foto: Vidar Ruud
Sist oppdatert:
Arbeiderpartiets mistillitsforslag mot justisminister Anders Anundsen blir et symbolsk slag i luften.

NETTAVISEN MENER: Justisminister Anders Anundsen har aldri sittet tryggere. Mistilliten fra de rødgrønne faller i Stortinget, og da slår statsministeren ring rundt statsråden.

Ingen innsidere tror for alvor at Venstre og Kristelig folkeparti vil støtte et mistillitsforslag mot Anders Anundsen i den såkalte asylbarnsaken.

Det ville umiddelbart gitt regjeringskrise, og det ser ingen partier seg tjent med i dag. Derfor er Arbeiderpartiets første mistillitsforslag på 32 år en symbolsk handling og et slag i luften.

Alle bør ha i bakhodet at utkastelser av asylsøkere med familier skjedde regelmessig under de rødgrønne også. Det er ikke noe nytt at politiet kommer om natten og tar med seg mor, far og barn - og setter de på flyet ut av landet. Denne asylpolitikken ble også praktisert av Arbeiderpartiets justisministre Knut Storberget og Grete Faremo.

Mistillitsforslaget handler ikke om behandlingen av asylbarna, det handler om informasjonen til Stortinget.

- Vi har funnet en statsråd som har feilinformert flere ganger, som har holdt tilbake informasjon og ikke har villet gi Stortinget den informasjonen det har bedt om, sier Jette Christensen - som sitter i Stortingets kontroll- og konstitusjonskomité.

Les saken:Ap støtter mistillitsforslag mot Anundsen

Dette er et politisk spill. Arbeiderpartiet fisker i rørt vann og vet godt at forslaget aldri blir vedtatt. Stortinget kan ikke kaste en statsråd uten å kaste regjeringen.

Venstre og Kristelig folkeparti sitter på gjerdet fordi de er irritert på justisministeren (med god grunn), og for å få noen innrømmelser som kan lette situasjonen for de lengeværende asylbarna.

Nettavisen mener at Arbeiderpartiet forsøker å skape dramatikk rundt et mistillitsforslag som kun blir et slag i luften. Justisminister Anders Anundsen har aldri sittet så trygt som nå.

Hva mener du? Tror du det blir flertall i Stortinget for å felle justisminister Anders Anundsen? Diskuter saken i kommentarfeltet lengre nede.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere