NETTAVISEN MENER: De fleste som vil heve skattene, ønsker helst at det skal skje for alle andre. Nå kommer tjenesten som lar dem betale så mye skatt de bare vil.

Er du av dem som mener at det offentlige bruker pengene bedre enn du gjør selv? Og kan du tenke deg å bidra mer til fellesskapet enn skattereglene tilsier?

Da er du midt i målgruppen for Skatteetatens nye tjeneste: Frivillig innbetaling utover det som er fastsatt i skatt

Den nye tjenesten er en utfordring til alle som tidligere har gitt uttrykk for at de betaler for lite skatt, og gjerne vil bidra mer.

Arbeidpartiets statsministerkandidat Jonas Gahr Støre sa eksempelvis følgende: - Jeg finner det dypt urimelig at noen med min økonomiske situasjon har opplevd skattekutt gjennom de fire årene med denne regjeringen, sier Jonas Gahr Støre til Nettavisen.

Tall fra Statistisk sentralbyrå viser at skatteinnbetalingen øker fra år til år, og at såkalte skattelettelser ikke betyr mindre skatt, men lavere skattesatser.

I 2014 betalte norske personer 433,8 milliarder i skatt, året etter var regningen økt til 466,1 milliarder kroner. Endelige tall for 2016 er ennå ikke er klare, men lønnsveksten tilsier at det blir noen titalls milliarder i økt regning for fjoråret også.

Og pengene blir brukt: Fra 1. kvartal 2015 til 1. kvartal i 2917 økte offentlig forvaltnings utgifter fra 46,0 til 49,8 prosent av alt vi produserer (BNP).

Det er altså ikke lenge til offentlig forvaltening spiser over halvparten av hele landets brutto nasjonalprodukt. Betaler vi mer skatt, kan den offentlige utgiftsveksten fortsette.

Den nye tjenesten til Skatteetaten vil neppe innbringe så mange penger, siden selv politikere som ønsker mer skatt ikke vil bruke den. Men tjenesten er bra fordi den tvinger skatteentusiaster til å gjøre som de predikerer - eller vise at de egentlig ønsker at alle andre skal betale.

Skatteetaten vil neppe introdusere en tjeneste som lar folk betale mindre skatt - helt frivillig.

Nettavisen mener at det er lett å øke skatten for alle andre. Testen på om man virkelig ønsker et spleiselag er om man også er villig til å foreslå skatteøkninger som gjelder seg selv og sine egne.

Hva mener du? Vil du bruke muligheten til frivillig å øke skatteregningen din?