*Nettavisen* Nyheter.

NRK: Ingen bønn for de norske muslimene

NRK-sjef Thor Gjermund Eriksen vil begrense Gudstjenesten og andakten til den kristne tro. Foto: Paul Weaver

NRK vil ikke åpne for islamsk forkynnelse, og går tilbake til den tradisjonelle andakten.

03.02.15 12:20

NETTAVISEN MENER: Det naturlige ville være å slutte med religiøs forkynnelse.

Det skapte stor oppmerksomhet da NRK i forrige uke kuttet ut Fadervår og velsignelsen i andakten, og lederen for NRK Livssyn åpnet også døren på gløtt for andre religioner på litt sikt.

Den døren stenges: - Den siste uken har det vært en del oppslag i aviser, nett og sosiale medier hvir det kan se ut som om NRK har planer for å åpne opp for muslimsk andakt. Det er ikke tilfelle. Andakten på P1 g P1+ skal fortsatt være tuftet på kristen tro, opplyser programsjef Ida Kvissel.

En blogg om dette emnet fikk nesten 2.400 leserinnlegg på Nettavisen.

De fleste mener at NRK er en nasjonsbygger som har ansvar for å verne om kristen tro, og ikke åpne opp for andre religioner. En stor del av kommentatorene ønsker at NRK slutter med religiøs forkynnelse.

Klikk på bildet for å forstørre.

Innvandrere fra land der katolisismen og islam er utbredt utgjør et stort flertall blant innvandrere til Norge. Foto: Statistisk sentralbyrå


Problemet er at det snart er 500.000 som stammer fra muslimske land i Norge. Av dem er 132.000 aktive medlemmer i islamske trossamfunn. Samtidig vet vi at de fleste nye innvandrerne er katolikker. Også dette er grupper som betaler NRK-lisens og som vil lytte til religiøs forkynnelse i sin tro.

NRK svarer at andre programposter vil speile mangfoldet av ulike religioner og livssyn, mens andakten og Gudstjenesten skal gjenspeile Norges religiøse arv. Men man vil fortsatt ha andaktsholdere uten teologisk bakgrunn, og ikke pålegge dem ålese Fadervår eller lyse velsignelsen - som i forrige uke.

Nettavisen mener at tiden er overmoden for å revurdere om landets allmennkringkaster skal fortsette med religiøs forkynnelse, når det store flertall ikke lenger er praktiserende kristne eller bekjenner seg til andre religioner.


Hva mener du? Bør NRK fortsette med kun kristen forkynnelse, eller er det på tide å avslutte all religiøs forkynnelse på NRK? Diskuter i feltet under.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag