*Nettavisen* Nyheter.

Psykiater slår alarm om Halloween-drapsmannen

Psykiater Fred Heggen slår alarm og advarer mot å slippe ut Halloween-drapsmannen uten livsvarig behandling mot en underliggende psykatrisk sykdom.

I sin blogg advarer psykiater Fred Heggen mot å løslate 25-åringen som er kjent som Halloween-drapsmannen.

13.03.15 13:17

NETTAVISEN MENER: Når en drapsmann slipper straff fordi han var psykotisk, må rettsapparatet være absolutt sikre før de slipper ham ut på gaten igjen uten verken straff eller behandling.

Psykiater Fred Heggen er en av de sakkyndige som har vurdert faren for at gjerningsmannen kan utføre nye voldshandlinger.

Heggens vurdering er følgende:

  • Hvis drapsmannen blir psykotisk, kan han utføre nye voldshandlinger.
  • For å unngå dette, må han ta antipsykotiske medikamenter livet ut.
  • I tillegg må han holde seg unna rusmidler som cannabis og amfetamin.

Problemet er at drapsmannen ikke har fått slik behandling. Nesten umidlertid etter at han ble dømt til behandling, valgte Lier Sykehus nærmest å friskmelde ham, ifølge Heggen.

- Nærmest fra første dag på Lier psykiatriske sykehus fikk gjerningsmannen beskjed om at han var frisk, og at han ikke hadde noe på sykehuset å gjøre, skriver Heggen.

Les bloggen her:Halloween-drapet: Skal tragedien få lov til å fortsette?

Bloggen sier nesten rett ut at Halloween-drapsmannen kan drepe igjen hvis han nå bare slippes fri. Fred Heggen og to av de andre sakkyndige, mener at han har en underliggende psykisk sykdom - og at røykingen av cannabis bare var gnisten som fikk det til å eksplodere.

Om 25-åringen holder seg unna rusmidler, så er ikke det tilstrekkelig til å være sikker på at han ikke blir psykotisk og utfører nye voldshandlinger, mener Heggen.

Det er svært sjeldent at en erfaren psykiater som Fred Heggen sier så klart ifra om en slik risiko. Han leverer en overbevisende argumentasjon for at drapsmannen bør flyttes fra Lier til et annet psykiatrisk sykehus.

Nettavisen mener at hensynet til folks rettsfølelse og faren for nye voldelige gjerninger, gjør at Lier psykiatriske sykehus og domstolen må være bombesikre før Halloween-drapsmannen slippes løs - uten straff og uten behandling.

Hva mener du? Er det riktig at en drapsmann kan gå fri for straff fordi han var psykotisk, og senere slippes fri uten behandling fordi han er frisk?

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.