RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
Når Norwegian-sjef Bjørn Kjos ba om frivillig lønnsnemnd, så ligner det på å kaste kortene og gi opp forhandlinger.
Når Norwegian-sjef Bjørn Kjos ba om frivillig lønnsnemnd, så ligner det på å kaste kortene og gi opp forhandlinger. Foto: Terje Bendiksby (NTB scanpix)

Siste sjanse for å løse Norwegian-konflikten

Partene ønsker en løsning, men den sitter langt inne. Finner de ikke en utvei i dag, blir det ikke lettere senere.

NETTAVISEN MENER: Det er lett å starte en streik, men vanskelig å avslutte den. Etter 11 dager er det tvingende nødvendig at partene finner et kompromiss.

Helgens forhandlinger ga ny optimisme til Norwegian-konflikten, og den fikk næring da det ble kjent at partene var ute av stillingskrigen og forhandlet om punkt for punkt.

I natt har forhandlingsutvalgene vært i beredskap, mens det angivelig skal være advokater fra begge parter inne i å utarbeide et utkast til en avtale.

Gårdagens utspill fra Norwegian-direktør Bjørn Kjos om en frivillig lønnsnemnd er en form for desperasjon. Det er jevngodt med å kaste kortene og be en nøytral tredjepart skjære igjennom floken.

Når pilotene avviste det, kan det skyldes to ting:

  • De kan føle seg sterke nok til å fortsette streiken.
  • De ser en mulig løsning gjennom forhandlingene.

Dette er utgangspunktet når helgens gjenåpning av forhandlingene fortsetter i formiddag. Enten finner man en løsning, eller så blir det fort tap av den skjøre tilliten som er opparbeidet - og tilbake til start.

Nå har Norwegian-konflikten vart i 11 døgn, og den har til nå rammet over 200.000 passasjerer. Uansett om man finner en avtale eller ei, så vil streiken ramme Norwegian - og indirekte pilotene - i lang tid fremover. Løsningen ligger i å bli enige om hvor sterke garantier morselskapet skal gi for pilotenes rettigheter i datterselskapet.

Nettavisen mener at det påhviler både Norwegian og pilotene et stort ansvar for å få avsluttet konflikten nå. Før eller siden skal de arbeide side om side, og da er de tjent med at selskapet ikke blir streiket i stykker. 


Hva mener du? Nytter det å få til et godt samarbeid igjen i Norwegian etter denne konflikten, og har den påvirket ditt syn på selskapet?

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere