RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Søndagen er ikke hellig

Arbeidsminister Robert Eriksson vil endre arbeidsmiljøloven - og  åpne for søndagsåpne butikker.
Arbeidsminister Robert Eriksson vil endre arbeidsmiljøloven - og  åpne for søndagsåpne butikker. Foto: Arbeids- og sosialdepartementet (Flickr)
Sist oppdatert:
Tidligere statsminister Kjell Magne Bondevik hisser kristenfolket til kamp mot søndagsåpne butikker.

NETTAVISEN MENER: Å fjerne forbudet mot søndagsåpne butikker er å gi frihet til å handle - og frihet til å la være.

Fredag møter statsrådene Thorhild Widvey, Robert Eriksson og Monica Mæland partene i arbeidslivet. Temaet er det varslede forslaget om å tillate butikker å ha åpent på søndag.

De to regjeringspartiene ønsker det og Venstre vil åpne for søndagsåpne butikker der det er flertall i kommunene.

Dagligvarebransjen er imot, av rene særinteresser. Det hensynet bør regjeringen se bort fra. Hvis det er ulønnsomt å åpne butikken, kan eieren la være.

Fagforeningene er også i mot - for å verne sine medlemmer. Men arbeidsmiljøloven vil også i fremtiden beskytte butikkansatte mot rovdrift, og det står mange utenfor arbeidsmarkedet som vil inn.

I en fersk meningsmåling svarte under halvparten at de ikke ville handle på søndag hvis butikkene blir åpne. Det betyr at over halvparten vil handle. De som ikke vil handle på søndag, kan la være. Men det er ingen grunn til å la dem bestemme hva den andre halvparten skal gjøre.

Når forbudet mot å holde åpent på søndag fjernes, vil det aldri komme tilbake.

Nettavisen mener at søndagsåpne butikker er naturlig i en tid hvor det store flertallet ikke holder hviledagen hellig. Søndag vil bli en ny lørdag, med yrende folkeliv på kjøpesentre og i handlegater. Det har vi ikke vondt av.


Hva mener du? Skal hviledagen fortsatt være hellig, eller bør butikkene og kundene selv avgjøre om de skal handle? Diskuter i kommentarfeltet under.

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!


Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere