RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Vatikanets skammelige holdning til homofile

Paven og Vatikanet har en skammelig holdning til homofile. I en uttalelse sier Vatikanets statssekretær at irenes aksept av homofile ekteskap er «et nederlag for menneskeheten».
Paven og Vatikanet har en skammelig holdning til homofile. I en uttalelse sier Vatikanets statssekretær at irenes aksept av homofile ekteskap er «et nederlag for menneskeheten». Foto: Alberto Pizzoli (Afp / NTB Scanpix)
Sist oppdatert:
Den katolske kirke mener at Irlands ja til homofile ekteskap er «et nederlag for menneskeheten».

NETTAVISEN MENER: Over en milliard mennesker over hele verden lytter til Vatikanet. Derfor er det viktig å protestere mot kirkens gammeldagse og fordomsfulle syn på homofil kjærlighet.

Som det første landet i verden sa Irland ja til ekteskap mellom mennesker av samme kjønn. Hele 62 prosent av stemmene åpnet for en praksis som blir lovlig i stadig flere land.

Forslaget ble vedtatt etter anbefaling fra regjeringen og alle de større partiene, og den mektige katolske kirken valgte offisielt å forholde seg passiv da de så hvor vinden blåste.

Nå krever Vatikanet handling: - Resultatene gjør meg veldig trist, sier «visepave», kardinal Pietro Parolin, i en uttalelse som ble lest opp på Vatikanets offisielle radiostasjon.

Les også saken:Et nederlag for menneskeheten

Han mener at resultatet av folkeavstemningen er «ikke bare et nederlag for kristne prinsipper, men også et nederlag for menneskeheten».

Det største nederlaget for menneskeheten er at Vatikanet holder fast på sin diskriminering av homofile. I Norge sier den nye straffeloven at det er forbudt å sette frem diskriminerende ytringer om folk på grunn av deres homofile orientering.

I motsetning til Vatikanet har den katolske kirken i Irland opptrådt klokt og balansert. Ingen velgere var i tvil om hva kirkens ledere mente, men samtidig lot kirken det være opp til velgerne å bestemme. Så skal det også nevnes at det ville vært et banesår for kirkens innflytelse i Irland om de hadde tonet flagg tydeligere og tapt.

Nettavisen mener at Vatikanet bør innse at likekjønnede ekteskap har kommet for å bli. Homofile nekter, med god grunn, å bli behandlet som annenrangs borgere av en kirke som ikke lever i sin tid.

Hva mener du? Bør Vatikanet gi opp sin kamp mot homofile ekteskap, eller er de forpliktet til å kjempe for sin religiøse tro?

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere