Gå til sidens hovedinnhold

Arbeiderpartiet lager amerikanske tilstander i norsk eldrepolitikk

Politisk skittkasting fra Oslos eldrebyråd

Eldrebyråden i Oslo uttalte 4. mai til Nettavisen at Sylvi Listhaug hadde lurt Oslos eldre, og viste til et 13 år gammelt byggeprosjekt i Spania, som hittil har kostet 30 millioner kroner. At prosjektet dessverre ikke ble en suksess er vi enige om, men at kostnadene har vokst siden 2004 skyldes blant annet at sittende byråd har vært passive. Her er det neimen ikke snakk om å feie for egen dør.

Dette er oppsiktsvekkende dårlig politisk håndverk av eldrebyråden til Ap, Tone Tellevik Dahl. Dette er en 13 år gammel sak. Byrådet har sittet i snart tre år med makten i Oslo, og kunne solgt denne tomten for lenge siden. Her forsøker hun å skyve de eldre foran seg for å slå politisk mynt, og det er uspiselig. Det minner om en variant av amerikansk valgkamp, hvor man strammer til retorikken, og bedriver politisk skittkasting.

Les også

Ap-byråd vil selge Frps skandaletomt i Spania: - Her har Listhaug sløst bort penger på noe ubrukelig

Det er flaut ovenfor velgerne at vi diskuterer en tomt fra 13 år tilbake som en nyhet. Dette handler kun om å sverte Sylvi Listhaug som politiker, og om dette er fremgangsmåten til Ap fram mot kommunevalget er jeg bekymret. Vi må fokusere på de eldre, og deres situasjon i dag.

Dette er et røykteppe for å få bort fokuset fra de nylig nedlagte boplassene for demente på Manglerudhjemmet, nedleggelsen av St. Hallvardshjemmet, den planlagte nedleggelse av Eugene Hanssens aldershjem, og at byråden denne måneden stemte for å oppheve et forslag i en av Oslos bydeler om å spare 30 millioner i året innen hjemmetjenesten. På et år kunne man spart 300 millioner, som kunne gått direkte til å gjøre tilbudet til de eldre enda bedre.

Dette samtidig som byrådet har lagt ned over 300 sykehjemsplasser i Oslo siden 2015, og etaten har uttalt til Helse- og sosialkomiteen at de ser på muligheten for å legge ned enda 400 sykehjemsplasser. Altså legger Arbeiderpartiet ned nesten 700 sykehjemsplasser på bare en periode i byråd. Det er dagens situasjon som byråden tåkelegger, og jeg gremmes.

Hjemmetjenesten i Oslo fungerer også så dårlig at eldrebyråden til Ap i Nettavisen 2. mai kritiserer regjeringen for «Leve hele livet»- reformen, det er relativt suspekt. At byråden også prøver å ta æren for «tillitsreformen» som vi alle i bystyret står bak, er bare nok et eksempel på en eldrebyråd som har et urovekkende lemfeldig forhold til sannheten.

Kommentarer til denne saken