*Nettavisen* Nyheter.

La barna besøke en kirke i julen

Snart er det jul. I disse dagene skal skoleklasser besøke kirker. Det vil bli gudstjenester hvor barn kan delta. Ikke-kristne barn kan og vil ikke delta i gudstjeneste, men dette er en fin anledning også for disse barna å besøke kirker.

Klikk på bildet for å forstørre.

 I et slikt besøk kan de se og oppleve hva en kirke er, hvordan kirkebygget er utformet og utsmykket - både inne og ute. De skal oppleve hvordan kirkegjengere sitter, står, går og oppholder seg i kirken. De kan se hvordan prestene og andre i kirken leder forsamlingene. Det vil være en opplevelse å se klassekamerater delta i gudstjeneste


en selv ikke deltar i. Dette vil fremme forståelse og samhold mellom klassekamerater over religiøse identiteter.

Dette vil fremme toleranse for "de andre". Dette kan vekke respektfull nysgjerrighet rundt både engen og andres religion, kikker, tradisjoner, væremåte og tenkemåte. Hvis det er noe vi trenger mer av i dag, så er det dette.

I det hele tatt kan dette bety en berikelse for alle barn som besøker en kirke i denne settingen, kristne og ikke-kristne.

Vi skylder barna våre denne opplevelsen. Jeg vil oppfordre foreldre med ikke-kristen tro til å la barna sine oppleve denne flotte begivenheten.

Akhtar Chaudhry

Stord 05.12.15

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.