*Nettavisen* Nyheter.

Muslimsk ungdom tar ansvar

I dag skal muslimsk ungdom vise sin solidaritet med jødene ved å lage en ring rundt synagogen i Oslo. Meg bekjent er det første gang i vår moderne historie en slik inter-religiøs markering arrangeres av ungdommen selv. Ingen har bedt disse ungdommene å ta initiativ til å vise sin solidaritet for en gruppe mennesker som i det siste har blitt utpekt som terrormål og hatobjekt. De har imidlertid selv innsett at de er nødt for å gjøre noe fordi deres jevnaldrende prøver å stemple dem som intolerante, voldsforherligende og jødehatere. Dette lover bra!

Klikk på bildet for å forstørre.

 Allerede i 2011 ble synagogen i Oslo angrepet. Personer med muslimsk bakgrunn tok ansvar for skytingen, meldte Nettavsien.no. I senere tid har jøder og jødiske mål blitt angrepet i Brussel, Paris, og sist i København. I alle disse angrepene var muslimsk ungdom på et eller annet vis involvert. Det begynner å bli et mønster hvor ungdom med muslimsk bakgrunn viser voldelig hat mot jøder.

Mange ungdommer

Muslimsk ungdom kunne ikke sitte stille å se på at voldelige elementer som deler deres tro bruke sin felles religiøst identitet til å begå volds- og terrorhandlinger mot jøder. Når noen fra din egen gruppe gjør noe så grusomt som å begå terrorhandlinger mot medmennesker i ditt navn, må man faktisk tre frem og vise sin avsky mot det. Å vise det ved å slå ring rundt en synagoge er kraftfullt, symboltungt og vakkert.

Jeg er redd at dette ikke kommer til å sette en endelig stopper for hat og voldshandlinger mot jødene i Europa. Slikt tar tid, men de som har begått slike behandlinger, eller eventuelt vil begå i fremtiden, kan ikke lenger påberope å representere all muslimsk ungdom sin støtte i sine avskyelige handlinger. Den støtten har de ikke. Tvert i mot viser muslimsk ungdom at de aktivt tar avstand fra vold og hat mot medmennesker av annen tro og livssyn.

Akhtar Chaudhry, tidligere stortingsrepresentant

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.