RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
Akhtar Chaudhry

Muslimsk ungdom tar ansvar

I dag skal muslimsk ungdom vise sin solidaritet med jødene ved å lage en ring rundt synagogen i Oslo. Meg bekjent er det første gang i vår moderne historie en slik inter-religiøs markering arrangeres av ungdommen selv. Ingen har bedt disse ungdommene å ta initiativ til å vise sin solidaritet for en gruppe mennesker som i det siste har blitt utpekt som terrormål og hatobjekt. De har imidlertid selv innsett at de er nødt for å gjøre noe fordi deres jevnaldrende prøver å stemple dem som intolerante, voldsforherligende og jødehatere. Dette lover bra!

 

 


Allerede i 2011 ble synagogen i Oslo angrepet. Personer med muslimsk bakgrunn tok ansvar for skytingen, meldte Nettavsien.no. I senere tid har jøder og jødiske mål blitt angrepet i Brussel, Paris, og sist i København. I alle disse angrepene var muslimsk ungdom på et eller annet vis involvert. Det begynner å bli et mønster hvor ungdom med muslimsk bakgrunn viser voldelig hat mot jøder.

Mange ungdommer 

Muslimsk ungdom kunne ikke sitte stille å se på at voldelige elementer som deler deres tro bruke sin felles religiøst identitet til å begå volds- og terrorhandlinger mot jøder. Når noen fra din egen gruppe gjør noe så grusomt som å begå terrorhandlinger mot medmennesker i ditt navn, må man faktisk tre frem og vise sin avsky mot det. Å vise det ved å slå ring rundt en synagoge er kraftfullt, symboltungt og vakkert.

Jeg er redd at dette ikke kommer til å sette en endelig stopper for hat og voldshandlinger mot jødene i Europa. Slikt tar tid, men de som har begått slike behandlinger, eller eventuelt vil begå i fremtiden, kan ikke lenger påberope å representere all muslimsk ungdom sin støtte i sine avskyelige handlinger. Den støtten har de ikke. Tvert i mot viser muslimsk ungdom at de aktivt tar avstand fra vold og hat mot medmennesker av annen tro og livssyn.

Akhtar Chaudhry, tidligere stortingsrepresentant