*Nettavisen* Nyheter.

Si neil til fjorddeponi i Førdefjorden

Frp og Høyre vant valget under slagordet «nye ideer og bedre løsninger». Så langt har vi sett et par liter taxfree vin, en segway, skatt på handleposer og søndagsåpnebutikker. I denne serien har i tillegg regjeringen kommet frem til at det å dumpe slam fra gruvedrift i Engebøfjellet er også en god idé, eller en løsning.

Denne løsningen er imidlertid kontant avvist av de som bor her og et dundrende flertall av det norske folk. Både fagmiljøene og interesseorganisasjonene mener at dette ikke er noe god idé. For det første mener man at det er nok fakta tilgjengelig som sier at det å dumpe millioner av tonn slam i en fjord er skadelig for fisk og natur. For det ande mener man at føre-var-prinsipp uansett burde gjelde når såpass viktige interesser som sjømat til hudundretusener av mennesker står på spill.

Klikk på bildet for å forstørre.

 
Regjeringen og de som er enig med regjeringen mener at dette deponiet vil skape arbeidsplasser. Også dèt er betvilt av fagmiljøene. Om det da skulle stemme, så vil ikke ungdommene her ha disse arbeidsplassene. Det var lederen av Natur i Ungdom i fylket og AUF-lederen i fylket grundig enige om. De vil ha grønne arbeidsplasser som ikke setter naturen på spill.

Klikk på bildet for å forstørre.

 
Jeg har sett et brennende engasjement hos folk i Sogn og Fjordane i dag mot dette deponiet. Alt som kan krype og gå i fylket er fylt av engasjement. Dette bør regjeringen legge merke til. Regjeringen har anledning til omgjøre sitt eget vedtak innen tre uker etter at vedtaket er fattet etter forvaltningsloven. Det bør regjeringen benytte seg av.

Akhtar Chaudhry, medlem av SVs abeidsutvalg

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.