Aksjen har stupt 99,9 prosent. Spetalen hamstrer nå aksjer.

 


10.11.2014 - Vi har i dag på Aksjeanalyser.com sett nærmere på børsmyggen Nickel Mountain Group (Tidligere IGE), og som har falt 99,9 prosent fra toppen i 2006.

I dag er derimot aksjen en av børsvinnerne med en oppgang på 23 prosent til 1,50 kroner, etter at det nå fredag 7. november ble gjennomført en tegningsrettsemisjon mot nye og eksisterende eiere, og hvor det ble hentet inn 68 millioner kroner. Før fredagens emisjon så hadde Nickel Mountain Group en børsverdi på bare 136 millioner kroner.

Flere kjendisinvestorer tegnet seg for store deler av emisjonsbeløpet, deriblant Øystein Stray Spetalen som kjøpte aksjer for 30 millioner kroner i emisjonen.

Øystein Stray Spetalen ble tildelt 30 millioner aksjer i Nickel Mountain Group AB til kurs 1 krone gjennom Spetalens selskap Strata Marine & Offshore AS. Øystein Stray Spetalen sikret seg med dette kontroll over mer enn 40 prosent av mineralselskapet, men meldte i går at Strata Marine & Offshore AS vil selge seg ned til under 33,33 prosent i løpet av de neste fire ukene, for å unngå budplikt.

Flere andre kjendisinvestorer deltok også i emisjonen, deriblant broren til Øystein, Eigil Stray Spetalen, samt Jan Haudemann-Andersen, Torstein Tvenge og Ketil Skorstad, ifølge Finansavisen.

Teknisk Analyse:

Nickel Mountain Group (tidligere IGE) har altså falt med 99,9 prosent fra toppen i 2006, men nå viser akjen tegn til å kanskje være i ferd med å etablere en bunn rundt NOK 1,00.

Aksjen har nå teknisk støtte ved NOK 1,00, mens det på oppsiden er et viktig motstandsnivå rundt NOK 1,95-2,00 som må brytes for å gi et endelig kjøpssignal for aksjen fra en dobbel bunn formasjon.

Dersom det kommer et brudd opp gjennom NOK 2,00-nivået så vil videre oppgang opp mot NOK 4,00 signaliseres på 1-2 års sikt for aksjen.

Det er imidlertid på sin plass å minne om at risikoen i slike mindre selskaper med svært volatil kursutvikling er stor.

Vi i Aksjeanalyser.com vurderer aksjen som en spekulativ kjøpskandidat på dagens nivå rundt NOK 1,50, og vi ser et potensiale for aksjen opp mot NOK 4,00 på 1-2 års sikt dersom det kommer et brudd opp gjennom NOK 2,00-nivået. Vi avslutter med å understreke igjen at dette er en lite likvid og veldig volatil aksje så risikoen ved å investere i aksjen er helt klart høy.

For mer informasjon om selskapet besøk gjerne deres hjemmesider her: http://nickelmountain.se/

 


Kilde Chart: vikingen.se
Disclaimer:

Analysene er utarbeidet av Aksjeanalyser.com. Aksjeanalyser.com garanterer ikke fullstendigheten eller riktigheten av analysene. Eventuell eksponering i henhold til anbefalingene som fremkommer i analysene står fullt og helt for investors egen regning og risiko. Aksjeanalyser.com er ikke ansvarlig for noe tap, verken direkte eller indirekte, som måtte oppstå som følge av bruk av Aksjeanalyser.com sine analyser.

Analysene baserer seg på kilder som vurderes som pålitelige, men Aksjeanalyser.com garanterer ikke at informasjonen er presis eller fullstendig. Uttalelser i analysene reflekterer Aksjeanalyser.com sin oppfatning på det tidspunkt analysene ble utarbeidet, og Aksjeanalyser.com forbeholder seg retten til å endre oppfatning uten varsel. Analysene skal ikke oppfattes som et tilbud om å kjøpe eller selge finansielle instrumenter eller som en anbefaling om investeringsstrategi.

Opplysninger om eventuelle interessekonflikter, som egne beholdninger og posisjoner i de omtalte investeringsobjektene, vil fremgå av analysene. Ved eventuelle spørsmål rundt analysene og/eller annet vennligst ta kontakt med oss på mail: post [at] aksjeanalyser.com

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.