RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
Bjørn Inge Pettersen

Aksjen har utløst et kraftig salgssignal

 

29.12.2014 - Vi har i dag på Aksjeanalyser.com shortsalg av Storebrand-aksjen som Dagens Tradingcase. Sist gang vi hadde shortsalg av Storebrand som Dagens Case var 28. november da aksjen var i NOK 33,50. Aksjen nådde den gang vårt kursmål ved NOK 30,50 i løpet av kort tid, og falt helt ned mot NOK 27,20, men har så fått en kortsiktig rekyl opp mot NOK 30,00-nivået den siste tiden.

Det ble utløst et nytt kraftig teknisk salgssignal da aksjen brøt ned gjennom et viktig støttenivå rundt NOK 30,00-nivået, og vi mener aksjen igjen er interessant for shortsalg etter den siste rekylen opp nå.

Aksjen har nå også brutt ned gjennom nedre trendlinje i den fallende trenden, og dette signaliserer at aksjen kan stå foran en enda brattere fallende trend i tiden fremover.

Storebrand-aksjen har fått en kortsiktig rekyl opp i det helt korte bildet, sammen med rekylen generelt på Oslo Børs den siste tiden.

Det er imidlertid flere tekniske signaler om at oppgangen kan være over for denne gang, og at et nytt fall for Storebrand-aksjen kan være nær forestående.

Aksjen utløste et nytt kraftig salgssignal da den nylig brøt ned gjennom et viktig støttenivå rundt NOK 30,00, og det ligger nå betydelig teknisk motstand for aksjen opp mot dette nivået.

Stochastics momentum-indikator viser en overkjøpt situasjon for aksjen på kort sikt, og indikerer at en ny vending ned for aksjen gjerne kan komme i løpet av den nærmeste tiden.

Videre så er aksjen under både sitt 50-dagers og 200-dagers glidende gjennomsnitt, og begge disse gjennomsnitt viser en fallende tendens. Dette er med og bekrefter den negative trenden for aksjen på både kort og mellomlang sikt.

Basert på det samlede negative tekniske bildet for aksjen så har vi i dag på Aksjeanalyser.com valgt shortsalg av Storebrand som Dagens Tradingcase på Oslo Børs.

Vi har kursmål for slikt shortsalg av Storebrand-aksjen ved NOK 27,00 på 1-3 ukers sikt. På noe lenger sikt (3-6 måneder) har vi kursmål for Storebrand-aksjen ved NOK 23,00.Vi har stop-loss for slikt shortsalg av Storebrand ved NOK 31,00.

Kort om shortsalg: Shortsalg betyr ganske enkelt at du selger aksjer du ikke eier, for å så kjøpe dem tilbake på et senere tidspunkt. Har kursen falt i mellomtiden, tjener du på handelen.Du kan lese mer om shortsalg på websidene til vår samarbeidspartner IG på deres hjemmesider på IG.com

 

Kilde Chart: vikingen.seDisclaimer:

Analysene er utarbeidet av Aksjeanalyser.com. Aksjeanalyser.com garanterer ikke fullstendigheten eller riktigheten av analysene. Eventuell eksponering i henhold til anbefalingene som fremkommer i analysene står fullt og helt for investors egen regning og risiko. Aksjeanalyser.com er ikke ansvarlig for noe tap, verken direkte eller indirekte, som måtte oppstå som følge av bruk av Aksjeanalyser.com sine analyser.

Analysene baserer seg på kilder som vurderes som pålitelige, men Aksjeanalyser.com garanterer ikke at informasjonen er presis eller fullstendig. Uttalelser i analysene reflekterer Aksjeanalyser.com sin oppfatning på det tidspunkt analysene ble utarbeidet, og Aksjeanalyser.com forbeholder seg retten til å endre oppfatning uten varsel. Analysene skal ikke oppfattes som et tilbud om å kjøpe eller selge finansielle instrumenter eller som en anbefaling om investeringsstrategi.

Opplysninger om eventuelle interessekonflikter, som egne beholdninger og posisjoner i de omtalte investeringsobjektene, vil fremgå av analysene. Ved eventuelle spørsmål rundt analysene og/eller annet vennligst ta kontakt med oss på mail: post [at] aksjeanalyser.com