RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
Bjørn Inge Pettersen

Aksjen steg 23.650% på 13 år - nå ventes ny kraftig oppgang

 

12.02.2015 - Vi har i dag på Aksjeanalyser.com kjøp av Tomra som Dagens Tradingcase på Oslo Børs.

Tomra er et av selskapene som har vært notert lengst på Oslo Børs, og aksjen var veldig hot på 90-tallet, og hadde da en himmelferd uten sidestykke.

Aksjen steg fra en bunn i 1987 på 0,80 kroner, og helt opp til en topp i 2000 rundt NOK 190,00, en ellevill oppgang på utrolige 23.650 prosent på 13 år! Bare for å illustrere hva dette ville gitt av avkastning om man hadde fått med seg en slik vanvittig oppgang så ville en investering på 10.000 kroner i Tomra-aksjen i 1987 ved kurs 0,80 kroner ha vokst til 2.375.000 kroner i 2000 ved kurs 190,00 kroner.

Men siden toppen i 2000 så har det ikke gått helt Tomra-aksjen sin vei og den falt så ned til en bunn i 2005 rundt NOK 23,00, og har så siden 2005 og frem til i dag svingt i området mellom NOK 23,00 og NOK 60,00.

Nå har imidlertid Tomra-aksjen vist en sterk utvikling den siste tiden, og har endelig klart å bryte opp gjennom dette viktige NOK 60,00-nivået.

Det er med dette utløst et kraftig teknisk kjøpssignal for aksjen, og kanskje skal Tomra-aksjen igjen få fart på seg nå fremover.

Nå som aksjen har brutt opp gjennom det viktige motstandsnivået rundt 60,00 kroner så er det begrenset med motstand videre oppover, og kanskje kan vi i løpet av de neste årene se aksjen opp mot gamle høyder rundt 190,00 kroner som den var i år 2000.

Det er i hvert fall utløst et kraftig teknisk kjøpssignal for Tomra-aksjen nå, og videre kursoppgang signaliseres for aksjen både på kort og lang sikt.

Ved eventuelle korreksjoner ned for aksjen så bør det nå ligge god teknisk støtte for aksjen rundt 60,00-nivået.

Vi har altså på Aksjeanalyser.com i dag valgt kjøp av Tomra som Dagen Tradingcase på oslo Børs. Vi har kortsiktig (4-8 uker) kursmål for aksjen ved 77,00 kroner. Stop-loss kan gjerne settes ved 58,00 kroner.

Vi tar ellers med at Tomra presenterer sine resultater for 4. kvartal og 2014, onsdag 18. Februar.

For å se flere analyser m.m. besøk gjerne Aksjeanalyser.com, og hvor vi også tilbyr helt gratis og uforpliktende prøvemedlemskap hos Aksjeanalyser.com frem til 01. Mai 2015.

Du kan følge med på aksjekursen til Tomra hos Nordnet her...

 

Kilde Chart: vikingen.se


Disclaimer:

Analysene er utarbeidet av Aksjeanalyser.com. Aksjeanalyser.com garanterer ikke fullstendigheten eller riktigheten av analysene. Eventuell eksponering i henhold til anbefalingene som fremkommer i analysene står fullt og helt for investors egen regning og risiko. Aksjeanalyser.com er ikke ansvarlig for noe tap, verken direkte eller indirekte, som måtte oppstå som følge av bruk av Aksjeanalyser.com sine analyser.

Analysene baserer seg på kilder som vurderes som pålitelige, men Aksjeanalyser.com garanterer ikke at informasjonen er presis eller fullstendig. Uttalelser i analysene reflekterer Aksjeanalyser.com sin oppfatning på det tidspunkt analysene ble utarbeidet, og Aksjeanalyser.com forbeholder seg retten til å endre oppfatning uten varsel. Analysene skal ikke oppfattes som et tilbud om å kjøpe eller selge finansielle instrumenter eller som en anbefaling om investeringsstrategi.

Våre analyser på Aksjeanalyser.com er basert på teknisk analyse, og vi har hverken anledning til (krever egen konsesjon for investeringsrådgivning) eller mulighet for å gi personlige råd om aksjeinvesteringer til enkeltinvestorer.

Vi har mange tusen lesere av våre analyser hver måned, og ville således heller ikke hatt noen mulighet for å følge opp alle disse på personlig basis, og gi personlige anbefalinger om hva den enkelte investor bør gjøre av investeringer.

Våre analyser, som altså baserer seg på teknisk analyse, må kun ses på som investeringsideer, og ikke noe mer enn det. Hver enkelt investor må selv skaffe seg den nødvendige innsikt og forståelse for børs og finansmarkedene generelt, og de enkeltaksjer man selv velger å investere i, og gjerne få råd fra sin investeringsrådgiver eller megler annet sted før man gjør sine aksjeinvesteringer.

Opplysninger om eventuelle interessekonflikter, som egne beholdninger og posisjoner i de omtalte investeringsobjektene, vil fremgå av analysene. Ved eventuelle spørsmål rundt analysene og/eller annet vennligst ta kontakt med oss på mail: post [at] aksjeanalyser.com