RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
Bjørn Inge Pettersen

Apple-aksjen har stupt 20 prosent, og mer kan det bli...

 

23.08.2015 - Vi har i dag på Aksjeanalyser.com sett nærmere igjen på Apple Inc aksjen, og som fredag stupte med hele 6,12 prosent til USD 105,76.

Vi hadde forøvrig en analyse av Apple-aksjen her den 12. August 2015 "Apple falt med 2xStatoil i verdi på 3 uker", og hvor vi hadde kursmål for Apple-aksjen ved USD 100,00 på 2-4 ukers sikt. Fredag endte altså aksjen i USD  105,76, og nærmer seg nå vårt kursmål ved USD 100,00.

Apple aksjen har nå falt fra rundt USD 133,00 den 21. Juli 2015, og ned til nå USD 105,76 som aksjen endte i på fredag.

Apple aksjonærene har altså sett aksjen stupe med hele 20 prosent på bare rundt 5 uker.

Apple har nå en børsverdi på 603,12 Milliarder dollar, eller rundt 4.940 Milliarder norske kroner.

Til sammenligning så har Statoil i dag en børsverdi på rundt 392 Milliarder norske kroner, mens det norske oljefondet har i dag en verdi på rundt 6.950 Milliarder kroner.

Apple Inc aksjonærene har altså på bare 5 uker sett aksjen stupe 20 prosent, og fått redusert børsverdien av selskapet med hele 1.285 Milliarder norske kroner. Apple's børsverdi har altså på bare rundt 5 uker nå falt i verdi tilsvarende rundt 3,3 x Statoil's børsverdi.

 

Vi har altså sett nærmere igjen på Apple-aksjen i dag etter at den nå har falt kraftig videre etter vår forrige analyse av aksjen.

Slik vi skrev om i vår forrige analyse av Apple-aksjen den 12. August så signaliseres nå videre fall for aksjen ned mot USD 100,00-nivået på kort sikt.

Det samlede tekniske bildet for Apple-aksjen indikerer imidlertid at nedgangen for aksjen gjerne ikke kommer til å stoppe ved USD 100,00-nivået heller.

Aksjen har nå brutt ned gjennom det viktige 50-dagers glidende gjennomsnitt, og sist gang dette skjedde var i 2012, og hvor aksjen så falt videre helt ned mot 200-dagers glidende gjennomsnitt.

Vi tror gjerne aksjen også denne gang kan komme til å korrigere ned mot 200-dagers glidende gjennomsnitt, og som også sammenfaller med nedre trendlinje i den langsiktige stigende trenden for Apple-aksjen.

Dersom Apple-aksjen nå i måneden fremover faller ned mot 200-dagers glidende gjennomsnitt så vil det bety at aksjen kan falle ned til rundt USD 85,00.

Det er imidlertid en del teknisk støtte for Apple-aksjen også rundt USD 95,00, og basert på det samlede tekniske bildet for aksjen så har vi hos Aksjeanalyser.com et kursmål nå for Apple-aksjen ved USD 90,00 på 3-6 måneders sikt.

Videre mener vi hos Aksjeanalyser.com at Apple-aksjen kan bli en interessant kjøpskandidat om den nå i månedene fremover kommer ned mot og nærmer seg 200-dagers glidende gjennomsnitt, og ned mot nedre trendlinje i den langsiktige stigende trenden.

Vi vil da komme tilbake med en ny og oppdatert analyse av Apple-aksjen om den nå i månedene fremover kommer ned mot disse nivåene rundt USD 90,00, og hvor vi mener den kan bli en interessant kjøpskandidat igjen.

Men inntil videre mener vi Apple-aksjen enda kan falle med rundt 15-20 prosent fra dagens nivå ved USD 105,76, og gjerne ned til rundt USD 85,00-90,00 på 3-6 måneders sikt.

Du kan følge kursen for Apple-aksjen hos IG her...

Les gjerne også vår analyse av den viktige tyske børsindeksen DAX30 i går, lørdag 22. August 2015: "Frankfurt børsen ned 20 prosent - kan stupe 20 prosent til" her...

Shortsalg gjør det mulig å tjene penger i et fallende marked eller beskytte eksisterende investeringer. Les mer om hvordan og hvorfor shortsalg kan inngå som en viktig del av en balansert handelsstrategi hos vår samarbeidspartner IG her...

For å se flere analyser m.m. besøk gjerne Aksjeanalyser.com, og hvor vi også tilbyr helt gratis og uforpliktende prøvemedlemskap hos Aksjeanalyser.com frem til 01. September 2015.

 

Kilde Chart: StockCharts.com


Disclaimer:

Analysene er utarbeidet av Aksjeanalyser.com. Aksjeanalyser.com garanterer ikke fullstendigheten eller riktigheten av analysene. Eventuell eksponering i henhold til anbefalingene som fremkommer i analysene står fullt og helt for investors egen regning og risiko. Aksjeanalyser.com er ikke ansvarlig for noe tap, verken direkte eller indirekte, som måtte oppstå som følge av bruk av Aksjeanalyser.com sine analyser.

Analysene baserer seg på kilder som vurderes som pålitelige, men Aksjeanalyser.com garanterer ikke at informasjonen er presis eller fullstendig. Uttalelser i analysene reflekterer Aksjeanalyser.com sin oppfatning på det tidspunkt analysene ble utarbeidet, og Aksjeanalyser.com forbeholder seg retten til å endre oppfatning uten varsel. Analysene skal ikke oppfattes som et tilbud om å kjøpe eller selge finansielle instrumenter eller som en anbefaling om investeringsstrategi.

Våre analyser på Aksjeanalyser.com er basert på teknisk analyse, og vi har hverken anledning til (krever egen konsesjon for investeringsrådgivning) eller mulighet for å gi personlige råd om aksjeinvesteringer til enkeltinvestorer.

Vi har mange tusen lesere av våre analyser hver måned, og ville således heller ikke hatt noen mulighet for å følge opp alle disse på personlig basis, og gi personlige anbefalinger om hva den enkelte investor bør gjøre av investeringer.

Våre analyser, som altså baserer seg på teknisk analyse, må kun ses på som investeringsideer, og ikke noe mer enn det. Hver enkelt investor må selv skaffe seg den nødvendige innsikt og forståelse for børs og finansmarkedene generelt, og de enkeltaksjer man selv velger å investere i, og gjerne få råd fra sin investeringsrådgiver eller megler annet sted før man gjør sine aksjeinvesteringer.

Opplysninger om eventuelle interessekonflikter, som egne beholdninger og posisjoner i de omtalte investeringsobjektene, vil fremgå av analysene. Ved eventuelle spørsmål rundt analysene og/eller annet vennligst ta kontakt med oss på mail: post [at] aksjeanalyser.com