RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
Bjørn Inge Pettersen

Blir det dyrere ferievaluta fremover?

 

Vi har i dag på Aksjeanalyser.com sett nærmere på følgende valutaer: EUR/NOK, USD/NOK, GBP/NOK og SEK/NOK. Felles for dem alle er at de ser ut til å bli dyrere å kjøpe med norske kroner i tiden fremover.
EUR/NOK:

28.06.2014 EUR/NOK har etablert en stigende trend, og har gitt tekniske signaler om videre oppgang.

I første omgang er det signalisert utifra det tekniske bildet for EUR/NOK en oppgang opp mot et motstandsnivå rundt 8,80.
Ved korreksjoner ned så ligger det nå teknisk støtte rundt 8,10-nivået.

For at disse tekniske signalene om videre oppgang for EUR/NOK skal endres så må kursen falle tilbake under 8,10-nivået. Skulle det skje så vil det åpne for videre fall ned mot tidligere støttenivå rundt 7,30-7,40.

Men slik det tekniske bildet ser ut i dag for EUR/NOK så signaliseres altså videre kursoppgang, og da i første omgang opp mot 8,80.

 

Kilde Chart: vikingen.se


GBP/NOK:

28.06.2014 GBP/NOK har også utløst tekniske signaler om videre oppgang, og neste motstandsnivå for GBP/NOK ligger nå rundt 11,10.

For GBP/NOK ble det utløst tekniske signaler om videre oppgang etter bruddd opp gjennom 9,80-nivået, og i første omgang signaliseres altså videre oppgang opp mot 11,10, men gjerne også opp mot øvre trendlinje i den langsiktige fallende trenden rundt 11,50.

Det er altså i likhet med USD/NOK gitt tekniske signaler om videre oppgang også for GBP/NOK, og da gjerne opp mot nivåene 11,10-11,50.

 

Kilde Chart: vikingen.se


USD/NOK:

28.06.2014  USD/NOK fortsetter å styrke seg, og har nå utløst teknisk kjøpssignal som indikerer videre oppgang opp mot 7,20.

Det er gitt kjøpssignal fra en stor omvendt hode-skulder formasjon i diagrammet for USD/ NOK, og hvor det altså indikeres videre oppgang opp mot 7,20-nivået.

Det har blitt etablert en stigende trend for USD/NOK, og ytterligere signaler om videre oppgang for USD/NOK er gitt etter brudd opp gjennom 6,10-nivået.

Neste tekniske motstandsnivå ligger nå rundt 6,60, og så vil et brudd opp gjennom det nivået kunne føre kursen videre opp mot 7,20-nivået.

For at disse signaler om videre oppgang for USD/NOK skal endres så må kursen falle tilbake under 5,80-nivået.

 

Kilde Chart: vikingen.se
SEK/NOK:

28.06.2014 SEK/NOK har også etablert en stigende trend, og hvor videre kursoppgang signaliseres i tiden fremover.

Det er som diagrammet nedenfor viser etablert en bratt stigende trend, og en ny oppgang opp mot 96 (96 øre per svenske krone) signaliseres nå i tiden fremover.

På nedsiden så ligger det teknisk støtte for SEK/NOK rundt 90 (90 øre).

For at den stigende trenden skal bli brutt og det skal bli gitt signaler om lavere kurs på SEK/NOK så må kursen falle ut av den stigende trenden, og som betyr at kursen må falle under 87-nivået. Skulle det skje så vil det i så fall signalisere videre fall i kursen ned 80-nivået igjen.

Men slik det tekniske bildet for SEK/NOK ser ut per i dag så signaliseres altså videre oppgang og en ny test av motstandsnivået rundt 96 for SEK/NOK den nærmeste tiden.

 

Kilde Chart: vikingen.se

For å se flere analyser på aksjer m.m. besøk gjerne Aksjeanalyser.com


 

Disclaimer:

Analysene er utarbeidet av Aksjeanalyser.com. Aksjeanalyser.com garanterer ikke fullstendigheten eller riktigheten av analysene. Eventuell eksponering i henhold til anbefalingene som fremkommer i analysene står fullt og helt for investors egen regning og risiko. Aksjeanalyser.com er ikke ansvarlig for noe tap, verken direkte eller indirekte, som måtte oppstå som følge av bruk av Aksjeanalyser.com sine analyser.

Analysene baserer seg på kilder som vurderes som pålitelige, men Aksjeanalyser.com garanterer ikke at informasjonen er presis eller fullstendig. Uttalelser i analysene reflekterer Aksjeanalyser.com sin oppfatning på det tidspunkt analysene ble utarbeidet, og Aksjeanalyser.com forbeholder seg retten til å endre oppfatning uten varsel. Analysene skal ikke oppfattes som et tilbud om å kjøpe eller selge finansielle instrumenter eller som en anbefaling om investeringsstrategi.

Opplysninger om eventuelle interessekonflikter, som egne beholdninger og posisjoner i de omtalte investeringsobjektene, vil fremgå av analysene. Ved eventuelle spørsmål rundt analysene og/eller annet vennligst ta kontakt med oss på mail: post [at] aksjeanalyser.com